De kathedraal van Palma de Mallorca

Palma's bezienswaardigheden

Palma is de fantastische hoofdstad van Mallorca en biedt prachtige bezienswaardigheden, zoals de magnifieke gebouwen van La Seu, L'Almudaina en Castell de Bellver. In de oude wijken vind je ook veel gezellige straatjes en steegjes om in rond te slenteren.

 

  1. Kasteel Bellver
  2. La Seu-kathedraal
  3. L'Almudaina
  4. La Lonja
  5. Miró's museum
  6. Arabische baden

 

La Seu kathedraal

Kasteel Bellver

Bellver betekent uitzicht in het Catalaans en vanaf de top van het kasteel heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op de bergen, de zee en de stad Palma. Maar het is niet alleen het uitzicht dat Castell de Bellver zo geweldig maakt. De ongebruikelijke ronde architectuur is heel bijzonder en een van de eerste voorbeelden van militaire architectuur uit de 14e eeuw. Er zijn drie torens om uit te kijken voor vijanden, en de ramen van het kasteel zijn klein om de pijlen van de bogen van aanvallers te ontwijken. De lagere delen van het kasteel werden tot in 1915 gebruikt als gevangenis. In de buurt is een mooi museum met onder andere sculpturen, middeleeuwse wapens, Mallorcaanse keramiek, gebeeldhouwde zegels en lampen. Het kasteel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

La Seu-kathedraal
Het absoluut mooiste en indrukwekkendste gebouw van Palma is de grote gotische kathedraal La Seu. Gebouwd in 1230 bovenop een Arabische moskee, zou het een symbool zijn van de macht en rijkdom van de christelijke veroveraars van Mallorca. Het gebouw is versierd met een van 's werelds grootste rozetvormige ramen in gekleurd glas. De gevel van de kathedraal is indrukwekkend met aan alle kanten verschillende decoraties. Er is ook een museum waar u enkele van de eerdere altaarstukken van La Seu en machtige barokke kandelaars kunt zien. De bekende architect Gaudí heeft ook een werk in de kathedraal. La Seu is elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

L'Almudaina
Tegenover de kathedraal van Palma staat het paleis L'Almudaina. Het is gebouwd in een mix van gotische en Moorse stijlen, met Arabisch geïnspireerde ramen en middeleeuwse torens. Het paleis wordt nog af en toe gebruikt door de Spaanse koning. Open: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.45 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.15 uur.

La Lonja
La Lonja is de naam van de oude beurs in Palma, maar ook van het hele gebied rondom het gebouw. Er zijn tal van kleine, gezellige tapasrestaurants en steegjes om in rond te slenteren. Als je afdaalt richting het water, komt je uit in Palma's paradestraat, Paseo Marítimo, die langs het water door de hele stad loopt. Hier vindt je markten, winkels, restaurants en bars. In de haven zie je enorme cruiseschepen en statige luxe jachten hier aanmeren.

Miro's museum
De kunstenaar Joan Miró kwam oorspronkelijk uit Barcelona, ​​maar vestigde zich en trouwde in 1956 op Mallorca. Na zijn dood in 1983 werd zijn huis in Palma een kunstcentrum en is nu een museum. Miró's schilderijen staan ​​bekend om hun vrolijke kleuren en speelse vormen, en in het museum kun je verschillende fantasierijke sculpturen, werken op papier en canvas en muurschilderingen zien. In het atelier krijg je snel het gevoel dat Miró elk moment terug kan komen om te schilderen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag om 10.00 tot 19.00 uur en zondag om 10.00 uur tot 15.00 uur

Arabische baden

Enkele van de weinige overblijfselen die na de Moren op Mallorca zijn achtergebleven, zijn de Arabische baden, gelegen achter de kathedraal van Palma. Vanaf het begin was het een badhuis met een bijbehorende prachtige tuin. Geopend van 9.30 tot 20.00 uur.


Vind jouw reis