Voorwaarden voor flight-only (losse vliegtickets)

Apollo verkoopt losse vliegtickets voor chartervluchten (flexibele vluchten). Apollo is een makelaar van vliegtickets en is niet verantwoordelijk voor fouten in de vlucht. Luchtvaartmaatschappijen zijn onderworpen aan verschillende internationale verdragen die de rechten van passagiers regelen, in het bijzonder de luchtvaartwet, het Verdrag van Montreal en het Verdrag van Warschau.

De aankoop van vliegtickets valt niet onder de Wet Pakketreizen of de Algemene Voorwaarden Pakketreizen. De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op de aankoop van losse vliegtickets.

1. Overeenkomst

De algemene voorwaarden voor de aankoop van losse vliegtickets regelen alleen de overeenkomst tussen Apollo Reizen en de klant. De persoon die de tickets boekt - de hoofdboeker - is gebonden aan de overeenkomst wanneer de boeking is betaald in overeenstemming met Apollo Reizen haar betalingsvoorwaarden (zie sectie 3). De hoofdboeker accepteert de algemene voorwaarden voor alle reizigers in de boeking op het moment van boeken.

Je moet ouder zijn dan 18 jaar om een los ticket te boeken bij Apollo Reizen.

Apollo staat de aankoop van losse vliegtickets niet toe als u van plan bent om uw eigen hotel of landarrangementen te combineren voor wederverkoop als een pakketreis. Wij staan ook niet toe dat u alleen vliegtickets koopt om deze door te verkopen.

2. De toepasbaarheid van de overeenkomst

De overeenkomst heeft betrekking op de diensten en afspraken die zijn overeengekomen tussen de klant en Apollo Reizen, en die worden weergegeven in de bevestiging/informatie onder "Mijn Apollo" op apolloreizen.nl. Bovendien is de informatie in de boekingsdialoog ook onderdeel van de overeenkomst. De klant is verantwoordelijk om kennis te nemen van alle informatie die relevant kan zijn voor de boeking.

Vliegtickets moeten in de juiste volgorde worden gebruikt. De klant kan dus niet slechts één enkele heenreis of terugreis maken wanneer een retourreis is geboekt of slechts een deel van een vlucht afnemen. Als het ticket niet vanaf de oorsprong wordt gebruikt, worden de resterende delen geannuleerd.

De reis kan alleen worden gemaakt door de personen die op het ticket staan vermeld. Noch de heenreis noch de terugreis kan worden overgedragen aan anderen.

3. Prijzen en soort tickets

De vermelde prijs is inclusief verplichte belastingen en toeslagen. Houd er rekening mee dat in verschillende landen bij vertrek een luchthavenbelasting moet worden betaald die niet bij de ticketprijs is inbegrepen. Het bedrag varieert per land en wordt direct op de luchthaven betaald.

Chartervluchten (flexibele vluchten):

Handbagage: Inbegrepen.
Ingecheckte bagage: Tegen betaling (bij te boeken).
Eten aan boord: Niet mogelijk
Restitutie: Volledige restitutie binnen 24 uur na boeking.
Omboeken: Niet mogelijk.
Annulering: Geen restitutie.
Naamswijziging: Tegen betaling van EUR 50 per persoon.

4. Betaling

Losse vliegtickets moeten direct bij het boeken worden betaald.

5. De verantwoordelijkheid van de klant m.b.t. de boeking

De namen van alle personen die onder de boeking vallen moeten bij de gevraagde gegevens worden ingevuld. Het is erg belangrijk dat alle namen worden geschreven zoals ze (dikgedrukt) in het paspoort staan.

De Hoofdboeker moet zijn adres, telefoonnummer en emailadres opgeven waar voor en tijdens de vakantie contact mee kan worden opgenomen. Eventuele wijzigingen in de contactgegevens moeten direct worden doorgegeven aan Apollo Reizen.

De hoofdboeker is er verantwoordelijk voor dat de andere leden van het reisgezelschap op de hoogte zijn van alle relevante informatie m.b.t. de boeking en toegang hebben tot de relevante documenten. Bovendien is de hoofdboeker er verantwoordelijk voor dat alle informatie in de boeking correct is. Onjuiste of onvolledige informatie (inclusief verkeerd gespelde namen) is geen reden voor compensatie of prijsvermindering.

Eventuele wijzigingen in de boeking kunnen alleen worden gemaakt door de hoofdboeker, en wijzigingen in de boeking gemaakt door Apollo Reizen zullen worden doorgegeven aan de hoofdboeker op het telefoonnummer en/of e-mailadres dat is opgegeven in de boeking. De hoofdboeker is verantwoordelijk voor het communiceren hiervan naar andere reizigers. De hoofdboeker is ook verantwoordelijk voor de betaling van de boeking in overeenstemming met de betalingsvoorwaarden.

6. Wijzigen en annuleren

Chartervluchten (flexibele vluchten):

Restitutie: Volledige restitutie binnen 24 uur na boeking.
Omboeken: Niet mogelijk.
Annulering: Geen restitutie.
Naam wijzigen: Tegen betaling, EUR 50 per persoon.

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar.

6. Mogelijke vluchtwijzigingen

Informatie over wijzigingen in vluchttijden, annuleringen, enz. wordt altijd doorgegeven aan de hoofdboeker via de contactgegevens die bij de boeking zijn opgegeven.

De reiziger is verantwoordelijk voor het hebben van up-to-date reisdocumenten. Voor chartervluchten (flexibele vluchten) is het ticket ongeveer 14 dagen voor vertrek beschikbaar onder "Mijn Apollo" op apolloreizen.nl.

Verschillende reguliere luchtvaartmaatschappijen werken met zogenaamde "code sharing", d.w.z. dat twee of meer luchtvaartmaatschappijen dezelfde vlucht delen. Een stoel kan worden gekocht door de ene luchtvaartmaatschappij op een vlucht die wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij onder een ander vluchtnummer of code. De aangeboden producten en diensten kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. Informatie over welke luchtvaartmaatschappij de vlucht uitvoert, wordt verstrekt op het moment van boeken en op het ticket.

7. Klachten

Eventuele klachten moeten zonder onnodige vertraging worden ingediend. In geval van vertragingen, annuleringen en/of overboekingen zijn de regels van EU-Verordening 261/04 van toepassing en eventuele claims op grond van deze verordening moeten worden gericht aan de luchtvaartmaatschappij.

8. Bagage

Het is niet toegestaan om kostbaarheden zoals elektronische apparatuur, camera's, computers, juwelen, contant geld, enz. in te checken. Om veiligheidsredenen is het verboden om gevaarlijke goederen aan boord of in ingecheckte bagage mee te nemen. Voorbeelden van gevaarlijke goederen zijn wapens van verschillende soorten, samengeperst gas, bijtende en ontvlambare stoffen, verf, vuurwerk, vergif en andere stoffen die bacteriën of virussen bevatten. Meer informatie over gevaarlijke goederen, verboden voorwerpen en andere bagageregels is te vinden op de website van elke luchtvaartmaatschappij.

9. Verwerking van persoonlijke gegevens

Uw persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de geldende regelgeving. Onze Privacy Policy, toegankelijk via Apollo Reizen's Privacy Policy, beschrijft hoe wij omgaan met uw gegevens en uw rechten.