Wandelen op Mallorca

Wandelen op Mallorca

Mallorca heeft meer te bieden dan geweldige stranden, winkels en nachtleven. Het eiland wemelt van de bergketens, diepe valleien en kilometerslange wandelpaden. Verwacht je adem met adembenemende uitzichten, glooiende paden en oude dorpjes. Boek vluchten en hotels bij Apollo en wandel op eigen gelegenheid de beste routes in Mallorca.


Wandelgids op Mallor

Mallorca is een prachtig eiland om te gaan wandelen. Het is gemakkelijk te bereiken, er zijn goede hotels en de omgeving is perfect om te wandelen. Dankzij de natuurlijke bergtoppen en de relatief ongerepte flora kan je verwachten dat je wandeling een ervaring wordt om lang te onthouden. Mallorca biedt zowel kortere wandelingen als langere, zwaardere uitdagingen. Enkele van de beste wandelroutes van Mallorca liggen in Valldemossa en Sóller. Tussen olijfgaarden en dorpjes met kleine stenen huizen zijn er wandelroutes van alle lengtes.

Wandelen in Soller, Mallorca

Wandelgids in Sóller

Het gezellige Sollér heeft veel mooie wandelpaden. Onderweg kun je stoppen in gezellige dorpjes of beroemde bezienswaardigheden bekijken.

Puerto de Sóller naar Deia - Camino de Castello

Een gezellige wandeling is die van Puerto de Sóller naar het kunstenaarsdorp Deia. Het begint bij de vuurtoren in Puerto de Sóller en eindigt bij de baai Cala de Deia. De totale lengte is ongeveer 10 kilometer, wat ongeveer drie en een half uur duurt. Het terrein is relatief gemakkelijk begaanbaar, er zijn behoorlijke wegen waar je langs oude boerderijen, een steeneikenbos en olijfgaarden met eeuwenoude olijfbomen komt. Eenmaal in Deia is er een gezellig strandje, een paar restaurants en een romantische sfeer. Hier is een kaart van de wandeling.

Wandelen van Puerto de Sóller naar Fornalutx

Een kortere wandeling, van iets meer dan drie kilometer, is die van Puerto de Sóller naar Fornalutx, een dorp dat vaak het mooiste van Spanje wordt genoemd. Fornalutx is genesteld in de bergketen en wordt gekenmerkt door straten, stenen huizen en kleine, gezellige restaurants. Begin je wandeling vanaf het centrale plein van Sóller, Plaça Constitució. 

Korte wandeling naar een fantastisch uitzichtpunt in Sóller

Voor het beste uitzicht ga je naar de Torre Picada toren. Deze korte wandeling duurt slechts een uur vanuit het stadscentrum, maar je loopt de hele weg steil omhoog. Begin bij Carrer de Belgica en kijk uit naar een stenen trap die uit een bocht komt. Volg het pad of de meer ordelijke route en je ziet uiteindelijk de toren.

Wandelen in Valldemossa, Mallorca

Wandelroute in Valldemossa

Bij het wandelen in het prachtige Valldemossa kun je kiezen tussen moeilijk terrein en zachtere paden.

La Communca de Valldemossa

Een van de beste wandelroutes in Valldemossa heet La Comunca de Valldemossa. De totale route is zes kilometer lang en duurt naar schatting maximaal twee uur. La Communca de Valldemossa begint bij het kasteel van Cartoixa de Valldemosa, dat in het centrum van het dorp ligt.

Puig des Teix 

Als je grote hoogten wilt bereiken, is El Teix een goede wandeling. El Teix is de hoogste berg in Valldemossa op 1053 meter boven de zeespiegel. De wandeling is van gemiddelde moeilijkheidsgraad, omvat moeilijk terrein en je moet rekenen op drie tot vier uur wandelen. Je kunt beginnen bij het centrale busstation in Valldemossa, en van daaruit je weg vinden naar Carrer de les Oliveres, een paar straten verderop. Volg de straat tot hij eindigt en er een pad begint tot je een houten trap en een tunnel ziet, dan ben je vertrokken!

Wanneer je de top bereikt, wacht je een ongeëvenaard uitzicht over Valldemossa. Als het tijd is om je om te draaien, loop je terug in een cirkel.

Valldemossa naar Port de S'Estaca

Een van de zachtere wandelroutes in Valldemossa is de route die eindigt bij het oude vissersdorpje S'Estaca. Het dorp alleen al is de wandeling waard; er staan hier slechts een twintigtal huizen op de klif met uitzicht op de Middellandse Zee. De totale afstand is 14 kilometer en het hoogteverschil is niet meer dan 400 meter. Volg de weg richting Marina de Valldemossa, tot je bij een houten hek komt dat je naar het voetpad leidt. De wandeling naar S'Estaca duurt iets meer dan een uur.

Wandelgids in Mallorca

Goed om te weten

Ga voor de beste wandelervaring in de lente, herfst of winter. Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen soms erg hoog oplopen. Het is heerlijker om te wandelen in de frisse herfstlucht, of tijdens de bloeiende lente. Je bent ook goedkoper uit met accommodatie en vluchten. Mallorca is een vrij klein eiland en je kunt eigenlijk het hele eiland rondreizen met het openbaar vervoer of de auto. Kies of je in het bruisende Palma wilt verblijven en je wandeltocht wilt combineren met wat winkelen, of dat je in het meer schilderachtige Sóller of Valldemossa wilt verblijven, dicht bij verschillende wandelroutes. De meeste wandelroutes op Mallorca zijn gratis.

Welk dorp past bij jou?

Valldemossa is een echte ansichtkaartdroom, gelegen in het noordwesten van Mallorca. Gelegen in het midden van Mallorca's beroemde Sierra de Tramuntana bergketen, is het dorp beroemd om zijn beige, oude stenen huizen die zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Apollo heeft een aantal aanbevolen hotels in Valldemossa, waar je kunt verblijven met een adembenemend uitzicht en in een prachtige omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om in Palma te blijven en overdag naar Valldemossa te gaan.

Beneden in een prachtige vallei ligt het kleine dorpje Sóller. Op 30 kilometer van Palma zijn er naast het mooie dorp volop wandelroutes. Port de Soller ligt op drie kilometer van Sollér en is een uitstekend uitgangspunt voor verschillende wandelingen in de omgeving. Bij Apollo kan je een pakketreis naar Port de Sóller boeken en van daaruit vertrekken.

 


Vind jouw reis