Apollo als werkplek

Ethiek, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid zijn kernbegrippen in de activiteiten van Apollo, die zowel onze interne werkzaamheden als onze samenwerking met externe leveranciers en partners bepalen. Het recht van kinderen op kinderbescherming en het recht op goede arbeidsomstandigheden is voor ons bijzonder belangrijk omdat wij in een internationale omgeving actief zijn, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is.

Onze openstaande vacatures:

 • Teamleider Contactcentrum - Amsterdam

Bekijk de vacature

De ambitie van Apollo is dat alle medewerkers getraind, gemotiveerd en toegewijd zijn om hun taken op een verantwoorde en duurzame manier uit te voeren. Door werknemers voortdurend op te leiden en te informeren, creëert Apollo een basis die effectieve integratie van duurzaamheidsinspanningen in haar activiteiten mogelijk maakt. Duidelijke richtlijnen en beleid beschrijven de regels van Apollo en de waarden en benaderingen - hoe we in het dagelijks leven handelen. Hier kunt u meer lezen over hoe DER Touristik Group werkt met duurzaamheidsvraagstukken. Hier kunt u de duurzaamheidsverslagen van Apollo lezen.

Code of conduct

De Code of Conduct is het belangrijkste fundament van Apollo. Het bevat ethische richtlijnen, normen en waarden die de werknemers en zakenpartners van het bedrijf moeten ondertekenen en naleven in overeenstemming met arbeidscontracten of zakelijke overeenkomsten. Het schenden van Apollo's Code of Conduct is een schending van een arbeids- of bedrijfsovereenkomst.

Het kantoor van Apollo

 • Er zijn belangrijke stappen ondernomen om processen en procedures, inkoop- en consumptiegedrag op de kantoren en vestigingen van Apollo in Scandinavië en Nederland aan te passen en te verbeteren. Er zijn strikte richtlijnen voor aankopen vastgesteld en milieu- en duurzaamheidsaspecten vormen een verplicht onderdeel van het aankoopbeleid. Behandelde gebieden: kantoorbenodigdheden, schoonmaakmateriaal, koffie en fruit, printen en kopiëren, servicecontracten, etc. Alle bedrijfscontracten bevatten verplichte bepalingen over de noodzaak van een functionerend duurzaamheidsbeleid.
   
 • Alle blikjes, voedsel en papier worden gerecycled. Batterijen en gloeilampen worden apart ingezameld. Spaarlampen zijn een must. Onnodig reizen wordt vermeden en in plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van online vergaderingen. Papiervermindering is essentieel in een digitale omgeving en past goed in de duurzaamheidsstrategie van Apollo
   
 • Het hoofdkantoor is efficiënter gemaakt, er zijn meer energiebesparende maatregelen genomen en er is extra aandacht en zorg besteed aan recycling.
   
 • Er is een groot project gestart om het papierverbruik op de bestemmingen in 2020 te verminderen. Bijna alle informatie die vroeger werd gedrukt, is nu gedigitaliseerd.
   
 • In 2019 was het doel om het verbruik per werknemer (kWh) met 5% te verminderen ten opzichte van 2018 en Apollo is erin geslaagd om dit met gemiddeld 7% te verminderen. 2020 was een overgangsjaar waarin het hoofddoel was om de pandemie te beheersen. Aangezien de meeste werknemers niet vanuit de kantoren werkten, zal het referentiejaar voor toekomstige doelstellingen en activiteiten gebaseerd zijn op de cijfers van 2019. Daarom is de reductiedoelstelling voor 2022 vastgesteld op gemiddeld 7%.