Paspoort en visum

Om ervoor te zorgen dat niets je vakantie in de weg staat, moet je onderstaande paspoort- en visumregels zorgvuldig lezen. Hieronder vind je de voorwaarden voor onze meest voorkomende bestemmingen. Zie de website van de rijksoverheid voor meer informatie over identiteitsbewijzen.

Onderstaande informatie geldt alleen voor bestemmingen die door Apollo worden aangeboden. De informatie geldt voor reizigers met een Nederlands reisdocument. Neem contact op met de ambassade voor reizigers met een reisdocument uit een ander land. Wij behouden ons het recht voor om prijzen, paspoort- en visumvoorschriften te wijzigen.

Belangrijke informatie over Covid-19

Houd er rekening mee dat paspoort-, visum- en inreisregels op korte termijn kunnen veranderen als gevolg van Covid-19. Het is daarom belangrijk dat u zich op de hoogte houdt van de inreisregels op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij de ambassade van het betrokken land. De paspoort- en visuminformatie die u hieronder vindt, zijn reguliere regels en er kunnen afwijkingen optreden als gevolg van de pandemie.

Schengen

Wanneer u een land buiten het Schengengebied binnenkomt of verlaat, worden uw reisdocumenten, waaronder uw paspoort, op de gebruikelijke wijze gecontroleerd. Bij het binnenkomen of verlaten van een Schengenland worden bij het inchecken vaak identiteitscontroles uitgevoerd. De nationale identiteitskaart is geldig voor reizen binnen het Schengengebied. Het bewijst zowel de identiteit als het staatsburgerschap van de houder. Het wordt aanvaard door luchtvaartmaatschappijen, scheepvaartmaatschappijen, busmaatschappijen en hotels.

Paspoort

In veel landen moet u uw identiteit en nationaliteit kunnen bewijzen bij het inchecken in een hotel of op verzoek van de politie of andere autoriteiten. In deze gevallen is een paspoort meestal het enige geldige identiteitsbewijs. Daarom raden wij u aan uw paspoort altijd mee te nemen, waarheen u ook reist. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Een paspoort met foto is ook vereist voor baby's. Voor reizen naar de meeste niet-Schengenlanden moet het paspoort nog ten minste 6 maanden na de datum van terugkeer geldig zijn. Neem voor precieze informatie contact op met de betrokken ambassade of kijk op Nederland Wereldwijd.

Zorg ervoor dat je paspoort geldig is voordat je op reis gaat. Bestel tijdig een nieuw paspoort. Controleer of geen enkele pagina van je paspoort beschadigd is. Een paspoort dat kapot is, is niet geldig.

Voor verdere vragen over paspoorten kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Apollo is niet verantwoordelijk voor de gevolgen als een reiziger niet beschikt over een geldig paspoort of visum.


Welke landen vereisen een visum?

Voor toegang tot bepaalde landen is een visum vereist en het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om ervoor te zorgen dat het vereiste visum bij vertrek beschikbaar is. Visumaanvragen worden behandeld door de ambassade van het betrokken land.

We raden al onze reizigers sterk aan voor vertrek alle informatie over jouw bestemming te bekijken op de website van Nederland Wereldwijd.

Bekijk de website van Nederland Wereldwijd voor reisadviezen