Feiten over Mallorca

Transfer:

Vanaf het vliegveld naar Palma en Ca'n Pastilla is het ongeveer 15 minuten rijden, naar Illetas ongeveer 20 minuten en naar Palma Nova, Torrenova, Port de Sóller en Magaluf ongeveer 30 minuten. Naar Cala d'Or en naar Playa de Muro en Alcúdia ongeveer 1 uur. Naar Cala Ratjada ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Stranden:

Alcúdia en Playa de Muro hebben een 14 kilometer lang fijnkorrelig zandstrand met ondiep water dat zich tot Ca'n Picafort uitstrekt. Palma Nova, Torrenova en Magaluf hebben vier stranden met fijn zand. Bij Port de Sóller zijn er twee zandstranden en Port de Pollença heeft een fijn zandstrand van een halve kilometer lang. Lang, wit en kindvriendelijk zandstrand in Ca'n Pastilla met goede mogelijkheden voor watersport. In Cala d'Or kun je zwemmen in kleine baaien met diep water. Er zijn goede mogelijkheden voor diverse watersporten.

Vermaak:

Palma Nova, Torrenova en Magaluf zijn de uitgaanscentra van Mallorca. Ruim aanbod aan restaurants, nachtclubs disco's, bars e.d. Onze overige bestemmingen zijn rustiger, maar zelfs daar zijn er volop restaurants en ook een behoorlijk druk nachtleven voor wie dat wil. Ook Alcúdia en Ca'n Pastilla bieden een goed uitgaansleven met bars, disco's en restaurants. In Cala d'Or zijn er elegante voetgangersstraten met veel winkels. Je vindt er bars en restaurants en enkele disco's. Het vermaak concentreert zich rond de jachthaven. In Ca'n Picafort zijn er restaurants en bars langs de strandboulevard. In Formentor is het hotel de plek voor vermaak.

Communicatie:

Goed ontwikkeld busnetwerk over het hele eiland. Ruim aanbod van taxi's en huurauto's.

Activiteiten:

Mallorca heeft de sportliefhebber veel te bieden. Breed aanbod aan watersporten, zoals windsurfen, paragliden, waterskiën en duiken. Tennis, golf, paardrijden, fietsen en wandelen.

Goed om te weten:

De lokale autoriteiten van de Balearen hebben op 1 juli 2016 een belasting op hotelovernachtingen ingevoerd. Lees hier meer over de hotelbelasting op Mallorca.