Fietsvakantie & mountainbike vakantie
Fietsvakantie & mountainbike vakantie

Fietsvakantie & mountainbike vakantie

Racefiets, triatlon of mountainbike? Fiets je graag kilometer na kilometer over kokend asfalt of word je graag naar de top gereden om singletracks door de jungle naar beneden te fietsen of word je heerlijk modderig op Madeira. Bij een aantal van onze hotels kan je ook een fiets huren - racefiets, mountainbike of stadsfiets. Bij deze hotels staan ​​ook suggesties voor fietstochten, getest door ons en lokale fietsers.

Of je nu een fietser, triatleet of mountainbiker bent, liever grind, rotsachtige stukken, nieuw aangelegd asfalt, druppels, paden of landwegen..... Hier hebben we al onze kwaliteitsreizen verzameld, ja alles wat moet doen met twee wielen.

Soorten fietsen

Mountainbike, all-terrainbike, mountainbike, zijn de meest voorkomende benamingen voor het type fiets dat voornamelijk bedoeld is voor off-road rijden. Deze fiets heeft meestal meerdere versnellingen en ruwe banden. Er zijn zowel mountainbikes met als zonder schokdemping. Mountainbikes worden meestal afgekort tot MTB en hebben meestal 26-29 inch wielen.

Cross Country (XC) biedt gevarieerd fietsen, zowel op hoog als laag terrein met verschillende ondergronden. Geselecteerde magische paden met een mooie mix van met de hand aangelegde paden, natuurlijke singletracks en mooie uitzichtpunten.

Enduro/all-mountain/trail/trail fietsen - Voor liefhebbers van avontuur en adrenaline! De fietsen zijn meestal zwaarder dan XC-machines, typisch tussen de 14 en 16 kg. Deze fietsen hebben een groter veerbereik, vaak zelfs verstelbaar tot 150 mm zowel voor als achter. Fietsen in bossen of bergen op paden. Snelle, uitdagende, vloeiende paden en paden. Wortels, bergen, steen. Enduro combineert het met adrenaline gevulde downhill-rijden met het fysieke crosscountry-trappen. Hier moet je met je eigen automaat naar boven, soms in combinatie met een lift of shuttle.

Bergaf met behulp van liften of ander vervoer komen we bij het startpunt. Dan daal je in een gestaag tempo af in een onverslaanbare natuur of ga je razendsnel bergafwaarts, jij bepaalt de grenzen! Een beetje omhoog, veel omlaag. Gezinnen, bedrijven, meiden- of jongensbendes en de meest avontuurlijke experts - iedereen kan bergafwaarts rijden.

Racefiets, ook sportfiets (lief kind heeft veel namen) is een fiets die is aangepast voor racen op de weg. Het wordt ook gebruikt door sporters en wordt afgekort als LVG

Gravel/Cyclocross Vereenvoudigd kan de cyclocross- en gravelfiets worden uitgelegd als een racefiets, maar met robuustere wielen, versnellingen en remmen. Het maakt je onbeperkt voor vooruitgang op de meeste berijdbare terreinen. Je kunt hard rijden op landwegen maar ook over onverharde wegen en paden. Ontzettend leuk!

Niveaus MTB

Moeilijkheidsgraden van makkelijk tot moeilijk, soms gemarkeerd als skipistes in de bergen met groene, blauwe, rode en zwarte pistes.

Makkelijk: gelijk aan groene en blauwe pistes. Geschikt voor de meeste ruiters, zowel beginners als regelmatige ruiters die plezier willen hebben.

Gemiddeld: Gelijk aan rode hellingen voor gevorderde skiërs en hoger. Je fietst regelmatig en bent een fietssporter.

Moeilijk: gelijk aan zwarte pistes. Steil, technisch, uitdagend voor ervaren en gevorderde skiërs.

Extreem: alleen ervaren skiërs.


Hotel waar je goed kan fietsen

Er wordt volop gefietst rondom onze trainingshotels. Als je echt een leuke mountainbike wilt rijden (all mountain en enduro), raden we Madeira aan. Als je op zoek bent naar tropische hitte, ga dan naar Phuket, of klassiek wielrennen op Mallorca. Voor triatlon en tempo zijn Playitas en Fuerteventura een vaste bestemming.

Sivota Retreat - powered by Playitas, Griekenland

Er zijn hier veel leuke rondjes voor zowel landweg, MTB (hardtail) als Gravel. Een nieuw gebouwd fietscentrum met landweg / of grind is ook beschikbaar.

Meer lezen

Levante - powered by Playitas, Griekenland

Vlakke kustwegen en pittige hellingen - het gebied buiten Levante - powered by Playitas is perfect voor fietsers. Het fietscentrum van het hotel heeft gratis mountainbikes en racefietsen.

Meer lezen

Playitas Resort, Fuerteventura

Bij Playitas Resort op Fuerteventura zijn er goede omstandigheden voor zowel wielrennen op de weg, snel fietsen als mountainbiken. Er is een fietscentrum met racefietsen, tempofietsen, MTB en stadsfietsen. Goede wegen met weinig verkeer.

Meer lezen

La Pared - powered by Playitas, Fuerteventura

La Pared is perfect voor liefhebbers van bergen, uitdagend terrein en hellingen. Zeer dicht bij het hotel zijn lange pistes, zoals El Cardon. Als je een mountainbiker bent, wachten onverharde wegen, woestijn, bergpassen en lange, aangename rondes met een crosscountryfiets op je.

Meer lezen

Aqua Vista - powered by Playitas, Egypte

Rond Aqua Vista - powered by Playitas zijn er goede wegen met goed asfalt voor met name snelheid en racefietsen. Triatleten gedijen goed in deze omgeving, met nauwelijks een hoogtemeter om te beklimmen. De meeste wegen kennen weinig of geen verkeer en zijn bovendien breed, zodat er voldoende ruimte is voor auto's, fietsers en af en toe een kameel.

Meer lezen

TV: Fietsen rond Fuerteventura

 


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze sport- en trainingshotels, vind en boek jouw sportvakantie met behulp van onze trainingskalender, of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Apollo Sports – Sport- en trainingshotels

Apollo heeft een toonaangevend aanbod van sportvakanties en sporthotels met alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie.

Alle sport- en trainingshotels bekijken

Trainingskalender

Onze trainingsweken zijn geschikt als je je wilt richten op je favoriete activiteit of sport, om je techniek te verfijnen en om samen met anderen te trainen.

Bekijk onze trainingskalender

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis