Palma stad

Palma de heetste stad van de zomer

De kleine grote stad Palma is gemakkelijk te bereiken vanuit heel Mallorca. Winkelen, lekker eten, cultuur en ontspannen strandleven... Palma heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie, of je nu een hele week of een dagje in de stad bent.

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen en wordt wel eens vergeleken met de grote stad Barcelona. En natuurlijk heeft Palma, net als Barcelona, ​​een kosmopolitische sfeer, de nabijheid van de zee, een levendig uitgaansleven, eersteklas restaurants en een breed winkelaanbod en bovendien een rijk cultureel leven. Barcelona's beroemdste architect aller tijden, Antoni Gaudí, was ook actief in Palma. Hij had onder andere een hand in de decoratie van de grote kathedraal La Seu, een belangrijk herkenningspunt in Palma. Als je begint bij de grote kathedraal en vervolgens door de straten loopt die naar het westen en noorden gaan, heb je tijd om de meeste bezienswaardigheden van de stad te zien tijdens een aangename wandeling. Palma heeft ook de luxe om altijd in de buurt van verschillende fantastische stranden te zijn. En vice versa. Als je een ander deel van het eiland bezoekt, kun je een dagje naar Palma gaan om de sfeer van een grote stad op te snuiven.

Palmbomen en kerk op Palma

Hoewel Palma de Mallorca het meeste heeft van wat een grote stad te bieden heeft, is het overal dichtbij en kun je het meeste te voet doen. Als je in korte tijd veel wilt winkelen, bezoek dan het warenhuis El Corte Inglés. Aan de Passeig des Born en de belangrijkste winkelstraat Jaime III vind je verschillende grote winkelketens. Als je op zoek bent naar koopjes in kleinere winkels, kun je terecht in de straat Costa d'en Brossa, die in de oude wijk van Palma ligt. Er zijn ook een aantal kunstgaleries, traditionele cafés en levendige bars. Een leuke manier om de dag af te sluiten is een wandeling naar het gezellige plein Plaça Sa Llotja en te genieten van het volksleven.


Stranden in de buurt van Palma
Cala Mayor is een van de beste stranden bij Palma en het is gemakkelijk te bereiken als je in de stad woont. Illetas is een ander mooi strand iets meer dan 10 kilometer ten westen van Palma en hier zijn drie heel mooie baaien om in te zwemmen.is een van de beste stranden in de buurt van Palma en het is gemakkelijk te bereiken als je in de stad woont. Illetas is een ander mooi strand iets meer dan een mijl ten westen van Palma en hier zijn drie zeer mooie baaien om in te zwemmen.

Excursies

Mallorca is altijd al een belangrijk knooppunt geweest voor het zeilen in de Middellandse Zee. De jachthaven Port Adriano ligt 9 km ten zuidwesten van Palma en werd in 1992 in gebruik genomen, maar heeft de laatste jaren een glamoureuze facelift ondergaan, getekend door sterontwerper Philippe Starck. Er worden hier verschillende zeilwedstrijden gehouden, waaronder de Copa del Rey en de Superyacht Cup, evenals kunstfestivals en een eet- en drinkbeurs.

Mercado Olivar
Eten staat centraal in Palma. Overal zijn tapasbars en fantastische restaurants. Een bezoek aan de markthal Mercado Olivar, gelegen in het hart van Palma, aan Plaza Olivar, prikkelt zowel de ogen als de smaakpapillen. Maak van de gelegenheid gebruik om thuis een paar lokale producten te kopen, bijvoorbeeld de Mallorcaanse smeerbare en pittige worst sobrasada. Hier kun je lunchen in een van de bars. Probeer gerust een van de vis- of schaaldiergerechten - je bent immers aan de Middellandse Zee.

Lekkere Mallorcaanse olijven

Vind jouw reis