Caminito_del_Rey

Loop de Caminito del Rey, Málaga

De Caminito del Rey in Spanje is misschien wel het coolste wandelpad van Europa: het loopt langs een diepe kloof waar je voortdurend omringd wordt door steile vergezichten. Boek vluchten en hotels naar Málaga met Apollo en ga naar Caminito del Rey om op eigen houtje te wandelen. Hier vind je onze beste tips voor het wandelen van de ongelooflijke Caminito del Rey.


Het wandelpad Caminito Del Rey

Vandra i Caminito del Rey

Feiten over Caminito del Rey

Het wandelpad Caminito del Rey, een uur buiten Málaga, stond lang bekend als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld. Na vier jaar restauratiewerk is de Caminito del Rey sinds 2015 zowel een veilige, beveiligde als immens populaire wandelroute onder wandelaars van over de hele wereld. Hier loop je langs de kloof van El Chorro, slechts gescheiden van de steile kliffen door een reling. Met andere woorden, deze wandeltocht is niet voor mensen met hoogtevrees of snel duizelig.

Over de wandeling van de Caminito del Rey
Caminito del Rey is 7,7 kilometer lang. In die afstand is de weg van en naar de in- en uitgang inbegrepen. Het wandelpad is lineair, wat betekent dat je terug moet lopen naar de ingang als je klaar bent, wat je aan de buitenkant van het ravijn doet. Er is ook een pendelbus als je benen moe zijn. Het duurt 3-4 uur om de hele route te lopen en af ​​en toe gaat het bergop. Caminito del Rey is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zaterdag, maar is gesloten op maandag, Kerstmis en Oud en Nieuw. Bij windstoten sterker dan 35/km per uur hebben ze de neiging dicht te gaan vanwege gevaar.

Ta sig till Caminito del Rey, Malaga

Ga naar Caminito del Rey

Je kunt zowel met de trein als met de auto naar Caminito del Rey in Malaga.

Als u met de auto vanuit Málaga komt, neemt u de snelweg A-357, richting MA-5403. De tocht is ongeveer 60 kilometer lang en duurt bijna een uur. Vanaf station Malaga Zambrano is er een rechtstreekse treinverbinding naar Caminito del Rey. De trein doet er ongeveer 40 minuten over en kost een paar euro. Vergeet niet de dienstregeling voor de heen- en terugreis te bekijken op de website van treinmaatschappij Renfe. Vanaf het treinstation in El Chorro rijden pendelbussen naar het startpunt. Het tijdschema vind je hier.

Bra att veta om Caminito del Rey

Goed om te weten

Boek tickets naar Caminito del Rey
U boekt van tevoren een specifieke dag en tijd, iets wat u ruim van tevoren moet doen, aangezien plaatsen vaak uitverkocht zijn. Het kost 10 euro entree, bij besteding van een paar euro krijg je een kaartje voor de shuttlebus die je na de wandeling weer terug brengt naar de ingang.

Dingen om over na te denken voor de wandeling
Als het jouw beurt is, begin je aan de tocht met maximaal 50 anderen, maar de groep verspreidt zich snel terwijl je verder gaat.

  • Je krijgt een helm als je aan de trekking begint, die je tijdens de hele trekking verplicht moet dragen.
  • Er is geen toegang tot de badkamer tijdens de wandeling, dus zorg ervoor dat u dat gedeelte bij het bezoekerscentrum aan het begin van de wandeling voltooit.
  • Breng water en eten mee - er zijn weinig winkels en restaurants in El Chorro.
  • Kinderen moeten acht jaar oud zijn om de Caminito del Rey te lopen en tot 18 jaar moeten ze worden begeleid door een volwassene.

Vind jouw reis