Winkelen in Palma

Winkelen in Palma

Palma zit vol met winkels! Je vindt er alles, van dure designwinkels tot kledingketens als Zara, HM en Mango. Veel met langere prijzen dan in Scandinavië. Hier hebben we onze beste winkeltips in Palma verzameld. 

Winkelen op Avinguda Jaume III & Passeig del Borne

Als je in Palma lekker wilt winkelen, ga dan naar de winkelstraat Avinguda Jaume III. Hier vind je El Corte Ingles, een warenhuis dat alles verkoopt van kleding en make-up tot woninginrichting en horloges. De keten heeft twee warenhuizen in Palma, waaronder een aan de Avinguda Jaume III. De Passeig del Borne begint waar de Avinguda Jaume III eindigt. Samen hebben deze twee straten letterlijk alles. Je vindt er Massimo Dutti, Louis Vuitton en Hugo Boss - maar ook H&M, Zara en C&A.  Als je geïnteresseerd bent in interieurontwerp, mag je de beroemde interieurwinkel Rialto Living niet missen, aan de Carrer de Sant Feliu, 3.

De wijken van Placa Major

Het bekendste plein in Palma is de oude stad - Placa Major. In de buurt van het plein vind je een groot aantal leuke winkels, zowel eigenzinnige als ketenwinkels. Twee winkelstraten waar u in de oude stad van Palma op moet letten zijn Sant Miquel en Sindicat. Op Sant Miquel vind je vooral grotere Spaanse ketens, terwijl Sindicat vooral goedkope winkels heeft. Als je Sindicat helemaal volgt (met Placa Major in je rug), kom je uiteindelijk uit op Avinguda d'Alexandre Rosselló, een grote straat met een El Corte Ingles en winkels als Zara en Mango.

Eten in Palma

Natuurlijk is er meer te winkelen in Palma dan kleding en meubels. Palma en Mallorca hebben veel lokaal geproduceerde producten die veel beter smaken dan wat je thuis koopt. Tijd om voorraden aan te leggen en thuis te kopen dus! Je zou kunnen overwegen om olijfolie, vleeswaren en kruiden in Palma te kopen. Een geweldige plek om te wandelen en te winkelen is de Mercat de l'Olivar, op het plein met bijna dezelfde naam - Plaça de l'Olivar. Hier kun je de meeste producten proeven voordat je een aankoopbeslissing neemt. Yum!

Bekijk meer reistips voor Palma

Eten in Palma

Vind jouw reis