Stranden in de buurt van Palma stad

Stranden in de buurt van Palma stad

Ben je op vakantie in Palma wanneer de zon en de hitte opkomen? Dan kan een dagje strand een goed idee zijn. Hoewel de stad Palma vooral een grote stad is, hoef je niet ver te gaan om het zand tussen je tenen te voelen.

Ca'n Pere Antoni - het dichtst bij de stad Palma

Het strand dat het dichtst bij de stad Palma ligt heet Ca'n Pere Antoni en is 750 meter lang. Het stadsstrand ligt op slechts twee kilometer van het officiële stadscentrum met La Seu. Dit is de plek om naartoe te gaan als je dicht bij je hotel in de stad Palma wilt zijn, maar het strand heeft mooi wit zand en is geschikt voor het hele gezin.

Turquoise wateren bij Cala Comtesa

Het strand van Cala Comtesa ligt op iets meer dan tien kilometer van de stad Palma, in Illetas. Cala Comtesa is een kleine baai met bomen, lage rotsen en een honderd meter lange zandstrook. Hier kun je gewoon op je handdoek gaan liggen en van de dag genieten. Er zijn ligstoelen te huur, evenals toiletten en douches. Klein restaurant met lekker eten. Bereikbaarheid: neem de bus van Palma naar het eindpunt in Illetas.

Aan het strand in Cala Bona

Ten noorden van Cala Millor ligt Cala Bona met zijn drie stranden. De stranden zijn vrij kort, maar het water is rustig. Langs de promenade zijn er zowel kliffen als strand. Op sommige stranden staan ligstoelen en parasols.

 

Cala Comtesa

Playa de Illetas 

Op enkele honderden meters van Cala Comtesa ligt het strand van Playa de Illetas, mooi omgeven door kliffen en hotels. Het is een vrij ondiep strand met helder turquoise water en fijn zand. Er zijn ligstoelen te huur, evenals toiletten en douches.

Cala Mayor - kindvriendelijk strand bij Palma

Cala Mayor ligt op 20-40 minuten (afhankelijk van hoe je reist) van de stad Palma. Het strand is met 200 meter niet gigantisch, maar het is 80 meter breed en heeft zeer fijn zand. Het water is helder en er zijn restaurants en bars langs het strand.

Ciudad Jardin Strand

Ongeveer vijf kilometer van Palma ligt het stadje Ciudad Jardin. Het gelijknamige strand is 450 meter lang met fijn, wit zand. Dankzij de ligging in een kleine baai is het een rustig strand, met een kalme zee - waar het water ook heel helder is.


Vind jouw reis