Winkelstraat in Maspalomas

Winkelen op Gran Canaria

Op Gran Canaria wordt winkelen gekenmerkt door een ruime keuze, goede prijzen, kleine markten en grote winkelcentra. Lees waar je terecht kunt om de winkelstraten te vinden die bij je passen.

Ga naar de markt op Gran Canaria

Markten
De markt in Arguineguin – typisch toeristisch of charmant? Er zijn veel meningen over de wandelmarkt op het eiland. De meeste mensen denken echter dat het een bezoek waard is. Hier vind je alles, van kleding en schoenen tot gezondheidsproducten en boodschappen. Je gaat 's ochtends tussendoor naar de markt 9 en 14.

De markt is op dinsdag in Arguineguin, op vrijdag in Puerto de Mogán en in Puerto Rico om de andere zondag. Elke woensdag en zaterdag is er ook een boerenmarkt in San Fernando. Dan komen de boeren van het platteland en verkopen hun producten. Een echt lokale ervaring.

Winkelcentrum
Op Gran Canaria kun je volop winkelen. Hier worden kwaliteitswinkels gecombineerd met iets eenvoudigere winkels. Naast het enorme winkelaanbod zijn er ook tal van restaurants en bars grenzend aan de centrumvoorzieningen. De grootste faciliteit aan de zuidkant is het Yumbo-centrum in Playa del Inglés. Je vind de meeste speciaalzaken en de hoogste standaard in het centrum van Varadero in Meloneras. Ook zijn er tal van hoogwaardige speciaalzaken in de directe omgeving van het centrum van Varadero. Daarnaast kun je shoppen bij Plaza, Metro, Kasbah, Tropical en Cita in Playa del Inglés.

In Puerto Rico vind je het grote Puerto Rico Shopping Center en het iets kleinere, maar charmante Europa Center bovenin het resort. Het winkelcentrum San Agustín heeft zijn eigen charme en karakter. Net boven Maspalomas en Meloneras ligt het winkelcentrum El Tablero. En ten slotte zijn er in het centrum van Bellavista in San Fernando bij Playa del Inglés een paar winkels en een grote kruidenierswinkel.

Winkelen in Las Palmas
Je krijgt absoluut de beste winkels in Las Palmas. Er is hier een ruime keuze en goede prijzen. In Las Palmas winkelen de Canariërs zelf, dus er is hier meer dan alleen toeristenwinkels. Ga mee op excursie of neem de lokale bus en breng de dag door langs de winkelstraten. Of waarom niet wat cultuur opsnuiven? Het is in Las Palmas dat het culturele aanbod van het eiland te vinden is, bijvoorbeeld de beroemde Sant Ana-kerk en verschillende musea. Waarom breng je geen bezoek aan het Columbus Museum?

Atlantico-winkelcentrum
Heb je zin om te shoppen maar wil je niet helemaal naar Las Palmas? Je moet zeker naar Atlantico gaan, het beste winkelcentrum in het zuiden van Gran Canaria. Atlantico ligt tussen het vliegveld en Playa del Inglés en heeft een ruim winkelaanbod. Zo zijn er bijvoorbeeld Pull & Bear, Zara en Desigual. Je kunt er gemakkelijk komen met lokale bus nummer 90.

Parfum
Riu Parfum in Playa del Inglés en Meloneras is een goede parfumketen op Gran Canaria. Het is gelegen in het centrum van Yumbo, Kasbah en Varadero. Hier shop je de meest exclusieve en nieuwste parfums voor echt scherpe prijzen. Het assortiment omvat ook andere cosmetische producten, zonnebrillen, cadeauartikelen en andere spannende dingen. Fund Grube is een andere grote en zeer goede parfumerieketen.

Taxi
Een taxi nemen op Gran Canaria is relatief goedkoop. Er zijn genoeg auto's, je hoeft alleen maar te zwaaien en de auto komt aanrijden. Iedereen rijdt langs de taximeter, maar vergeet niet dat het met Kerst en Nieuwjaar niet ongebruikelijk is dat er een dubbele taxi komt. Als je veel te sjouwen hebt, neem dan een taxi! Als u een langere afstand aflegt, is het busnetwerk goed ontwikkeld op het eiland.


Vind jouw reis