Dingen om te doen in Las Palmas - onze 5 beste tips

In Las Palmas wacht een combinatie van heerlijk strandleven en echte stadspuls met trendy tapasbars, boetiekjes en lommerrijke parken. De stad wordt niet voor niets het antwoord van Spanje op Rio de Janeiro genoemd! Hier zijn onze top 5 tips over wat je niet mag missen tijdens je reis naar Las Palmas!

Tapas-avond in Las Palmas

1. Charmant La Vegueta
Het oude centrum van Las Palmas, La Vegueta, stelt niet teleur. Struin rond tussen historische panden met een charmant Spaans koloniaal tintje, bezoek een museum of strijk neer in een gezellig restaurant.

In La Vegueta kun je de machtige Santa Ana-kathedraal uit de 15e eeuw bewonderen. Santa Ana was de eerste kathedraal die buiten het vasteland van Europa werd gebouwd.

In de wijk La Vegueta staat ook het huis van Columbus, Casa de Colon, een van de mooiste gebouwen van Las Palmas. Er wordt gezegd dat Christoffel Columbus hier woonde terwijl hij in 1492 zijn schepen liet repareren. Het huis is nu een museum waar je meer te weten kunt komen over zeevaart en ontdekkingsreizigers.

2. Tapasavond in Vegueta
Op donderdag is het Canarisch na het werk in de oude wijk Vegueta van Las Palmas en veel bars en openluchtrestaurants bieden tapas voor een hele goede prijs! Echt, folk en goed! Wees er op tijd bij als je een tafel wilt.

3. Las Canteras
Midden in de stad strekt zich het kilometerslange, goudgele strand van Las Canteras uit. Het strand is een natuurlijk verzamelpunt voor joggers in de ochtend, maar ook voor surfers en zwemmers. In feite is hier en op de bijbehorende promenade altijd iets te beleven - 24 uur per dag. Hier lees je alles over het strand van Las Canteras.

4. Catalina-park
Ten oosten van het strand van Las Canteras ligt de wijk Santa Catalina. Hier ligt het beroemde Catalina-park, dat misschien wel het meest lijkt op een plein met bloemen en palmbomen en waar veel van het amusement van de stad geconcentreerd is. Elke zondag om Van 8.00-14.00 uur is er markt in het Catalina-park.

5. Carnaval in Las Palmas
Mis ook het carnaval van Las Palmas niet – het gekste feest van het jaar dat elk jaar op Aswoensdag (februari-maart) plaatsvindt met als hoogtepunten de kroning van de carnavalskoningin en de begrafenis van de sardine.

Columbus huis in Vegueta

Vind jouw reis