Typische tapas

Canarische specialiteiten

Geniet op vakantie van Canarische specialiteiten. Er is keuze genoeg, van sterke koffie tot gegrilde inktvis. Het eiland Gran Canaria heeft voor elk wat wils - hier is een gids voor de smaakpapillen.

Tapas

Spaanse tapas
Tapas maken deel uit van de Spaanse eetcultuur en bestaan ​​uit kleine, heerlijke gerechtjes. Tapas kun je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht eten: het gaat er echt om hoeveel je bestelt. Hier is een kleine lijst met gerechten om op te letten op het tapasmenu:

  • Jamón Serrano. Luchtgedroogde ham uit Noord-Spanje. Na een jaar hangen is de ham klaar om van te genieten - een zeer grote delicatesse. Als je een tapasbar binnenstapt, zie je vaak de ham aan een haak in het plafond hangen.
  • Cordero. Als je in Spanje lamsvlees gaat bestellen, heet dat "cordero" en wordt het zo gekookt dat het gastronomisch vuurwerk wordt.
  • Gamba's al ajillo zijn in olie gebakken garnalen met veel knoflook en een scheutje sherry of cognac. Een briljante gastronomische ervaring!
  • Tortilla is de bekende Spaanse omelet die in allerlei variaties bestaat, maar meestal met aardappelen als hoofdingrediënt. Als je een gewone ei-omelet wilt, bestel dan een "tortilla francesa".
  • Pimientos de padrón. Kleine geroosterde groene paprika's met zout.
  • Papas arrugadas con mojo. Kleine nieuwe aardappelen met een hete knoflooksaus.

Paella

De meeste mensen associëren paella met de originele en authentieke Spaanse keuken. Paella is een rijstgerecht dat meestal rechtstreeks uit een grote ijzeren pan wordt geserveerd en is verkrijgbaar in verschillende varianten. De paella kan bestaan ​​uit vlees en kip, maar ook uit vis en schaaldieren en saffraan en groenten. Een genot voor oog en smaakpapillen!

Sangria
Er is eigenlijk geen algemeen recept voor de Spaanse nationale drank, sangría, maar alle restaurants hebben hun eigen, geheime recept. Maar de sangria moet rode wijn, cognac, mineraalwater, citroen, ijs en suiker bevatten. Het drankje is razend populair, ook op Gran Canaria!

Tropisch
Zin in een koud Canarisch biertje? De trots van Gran Canaria, het eigen en meest gedronken lokale bier, heet Tropical. De tegenhanger van Tenerife, Dorada, komt ook voor op Gran Canaria.

Rum
In Arucas, in het noordoosten van Gran Canaria niet ver van Las Palmas, staat de rumfabriek Arehucas, die werd opgericht in 1884. Bezoek de kelder, proef de rum en zie alle handtekeningen die vooraanstaande personen op de eikenhouten vaten hebben achtergelaten door de jaren heen.

Zin in koffie?

De Spaanse cortado is een hot tip. Het is de favoriete koffie van de Spanjaarden zelf, net als een espresso met een scheutje melk erin - buitengewoon lekker! Café sólo is een klein kopje zwarte koffie. Café con leche bestaat uit half melk en half koffie. En tot slot is caféfilter gewoon gezette koffie.

Als je eenmaal op de Canarische Eilanden bent, moet je ook een café con leche condensada proberen voor eten - een enkele of dubbele espresso die in een klein glas wordt gegoten met de bodem van de rogge gevuld met gecondenseerde melk (zo zoet, boterachtig en romig van textuur en smaak) . Genieten van!

Paella

Meer Canarisch eten
Potaje canario is een stevige vlees- en groentesoep die vaak bestaat uit spaghetti, kool, erwten, wortelen en verschillende soorten vlees. Een spannend culinair avontuur dat in een soepbord past!

Gofio is een andere bekende Canarische eigenaardigheid. Het is geroosterd en grof gemalen maïs-, gerst- of tarwemeel dat op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Bijvoorbeeld over een banaan gestrooid, als ontbijtgranen samen met melk, voor de avondmaaltijd gemengd in een soep of als pure accessoire en aanvulling op de voeding.

"Oude kleren" smaken echt goed! Ropa vieja betekent oude kleren, en is een buitengewoon lekker Spaans stoofpotje en een ware culinaire salto. Het gerecht is gemaakt van vlees, kikkererwten, paprika, uien, gebakken aardappelen en een scheutje wijn. De Canarische Eilanden eet traditioneel elke zondag ropa vieja.

Chopitos, calamares, pulpo frito... Lief kind heeft veel namen. En de Canarische Eilanden zijn het beloofde koninkrijk van de octopus. Hier kunt u zowat elke beschikbare inktvissoort proberen. Vergeet eerdere ervaringen met taaie, gefrituurde calamares. Dit is iets heel anders.

 


Vind jouw reis