Wandelen in Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend om zijn fantastische stranden en zonnige klimaat, maar er is nog veel meer te ontdekken op het eiland. De wandelroutes op Gran Canaria zijn ongelooflijk gevarieerd en bieden alles van dramatische bergtoppen tot groene valleien en vulkanische heuvels. Met andere woorden, er is een wandelroute voor iedereen.

Wandelen in Gran Canaria

Ontdek het eiland te voet

Eén van de populairste wandelroutes is Pico de las Nieves, een bergtop hoog boven de wolken. Vanaf de top kun je het hele eiland zien en op een heldere dag kun je helemaal tot aan Tenerife uitkijken. Maar als je niet naar de top wilt, kun je kiezen voor een van de andere wandelroutes op het eiland.

Als je door de valleien loopt, zie je het groene landschap en voel je de koele bries langs je heen waaien. Als je een meer dramatische ervaring wilt, kun je de vulkanische heuvels bezoeken en de verschillende structuren op de grond voelen. En als je van de zee en het strand houdt, kun je wandelen langs de zanderige kustlijn die je een prachtig uitzicht op zee biedt.

Er zijn zoveel wandelroutes op Gran Canaria dat het moeilijk kan zijn om te kiezen welke je wilt volgen. We raden je aan mee te gaan op één van onze wandelexcursies.

 

Voordat je aan de wandeling begint, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Neem voldoende water en zonnebrand mee, draag comfortabele schoenen en kleding die geschikt is om te wandelen. Het kan ook een goed idee zijn om een kaart mee te nemen of een GPS te gebruiken om te navigeren.

Het beste aan wandelen op Gran Canaria is de mogelijkheid om het eiland op een andere manier te ervaren dan alleen op het strand of in de stad. Wandelen geeft je een gevoel van prestatie en vergroot je zelfvertrouwen terwijl je geniet van de prachtige natuur.

Dus, als je klaar bent om een uitdaging aan te gaan en de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria te ontdekken, boek dan vandaag nog je reis met Apollo Reizen en ervaar de wandelroutes van Gran Canaria. Wij beloven dat het een reis wordt om nooit te vergeten!

De beste wandelroutes van Gran Canaria

Gran Canaria biedt vele fantastische wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige natuur. Hier zijn de drie beste wandelroutes op Gran Canaria:

  1. Roque Nublo: Deze wandelroute brengt je naar één van de beroemdste bezienswaardigheden van Gran Canaria, Roque Nublo. De route begint bij La Goleta in Tejeda en voert je door prachtig bergachtig terrein en Canarisch dennenbos. Je zult genieten van adembenemende uitzichten over het bergachtige landschap van het eiland en uiteindelijk de indrukwekkende klif van Roque Nublo bereiken. Het is een uitdagende maar lonende wandeling die ongeveer 3-4 uur heen en terug duurt.

  2. Barranco de Guayadeque: Deze wandelroute neemt je mee door de Barranco de Guayadeque, een spectaculaire kloof met indrukwekkende rotsformaties en weelderige groene valleien. Het begint bij Santa Lucía de Tirajana en loopt over een oud pelgrimspad. Je komt langs grotten, pittoreske dorpjes en misschien zie je onderweg wel enkele inheemse dier- en plantensoorten van het eiland.

  3. Caldera de Bandama: Deze wandelroute brengt je naar de Caldera de Bandama, een indrukwekkende vulkaankrater die meer dan 4000 jaar geleden werd gevormd. Het pad begint bij de Bandama Golf Club en neemt je mee rond de kraterrand en naar beneden in de krater zelf. Je ervaart de unieke geologie van het gebied en geniet van verbazingwekkende panoramische uitzichten over het eiland en de zee. De wandeling duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van de route die je kiest.

Deze drie wandelroutes bieden verschillende natuurervaringen en geven je de kans om het spectaculaire landschap van Gran Canaria van dichtbij te verkennen.


Vind jouw reis