Interessante steden en charmante dorpjes op Gran Canaria

Tijd voor een pauze van het strand? Huur een auto en verken Gran Canaria. Er zijn veel charmante dorpjes en juweeltjes van steden die wachten om ontdekt te worden. Laat u inspireren door onze tips over excursiebestemmingen die u niet mag missen op Gran Canaria!

Kleurrijke gevels in Las Palmas Kleurrijke gevels in Las Palmas

Kleurrijke gevels in Las Palmas
Langs de westkust liggen charmante dorpjes en kleine steden. In Puerto de las Nieves kun je eten bij enkele van de beste visrestaurants van het eiland, en als je wat verder de vallei in gaat kom je bij Agaete, een 500 jaar oude stad die prachtig omgeven is door steile hellingen en kleurrijke vegetatie . Perfect voor een fotostop!

Aldea de San Nicolás
Als je verder rijdt langs de kustweg naar Aldea de San Nicolás, beroemd om zijn botanische tuin, kunt u genieten van adembenemende uitzichten op steile kliffen en rotsachtige landschappen. Als je uit het autoraampje kijkt, begrijp je waarom veel westernfilms eigenlijk hier op Gran Canaria zijn opgenomen.

Las Palmas
Las Palmas is de hoofdstad van het eiland en eigenlijk ook de negende stad van Spanje. Hier wacht een combinatie van heerlijk strandleven en echte stadspuls met trendy tapasbars, boetiekjes en lommerrijke parken. De stad wordt niet voor niets het antwoord van Spanje op Rio de Janeiro genoemd!

Pittoresk Fataga in de Vallei van de Duizend Palmen

Telde
Telde is de op één na grootste stad van het eiland, gebouwd in authentieke Spaanse koloniale stijl. Voordat de Spanjaarden het eiland in bezit namen, was dit de hoofdstad van de inheemse Guanchen. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kerk van San Juan de Bautista, die direct na de verovering door de Spanjaarden werd gebouwd en daarmee een van de oudste kerken van het eiland is.

Cruz de Tejeda
In het hart van Gran Canaria, maar liefst 1.560 meter boven de zeespiegel, regeert Cruz de Tejeda tussen met pijnbomen begroeide bergtoppen en groene valleien. Cruz betekent kruis in het Spaans en hier staat ook het stenen kruis waarvan wordt gezegd dat het het geografische middelpunt van het eiland is. De uitzichten zijn verbluffend - op een heldere dag kunt u zelfs een glimp opvangen van het naburige eiland Tenerife en de met sneeuw bedekte top van de Teide. Mensen komen hier vooral om te wandelen. Er zijn tal van wandelpaden, zowel kortere als langere, inspannend voor degenen die wat meer uitdaging willen. Sommige wandelpaden zijn nieuw, maar de meeste zijn zogenaamde caminos reales (koninklijke paden) die ooit werden betreden door de Guanchen - de inheemse bevolking van het eiland.

Fataga
Fataga is een pittoresk bergdorp gelegen op een klif in El Valle de las Mil Palmeras (Vallei van de Duizend Palmen). Hier zijn de straatjes smal, de huizen goed bewaard gebleven en de omgeving weelderig. Er zijn hier kleine winkeltjes die fijn handwerk verkopen, zoals sjaals en keramiek. In Fataga zijn ook gezellige restaurants en cafés.

Artenara
Sommige bewoners van Artenara wonen nog steeds in grotten of in huizen die direct aan de grotten grenzen. Het is echter niet zo primitief als men zou denken, maar het lijkt sterk op de normale levensstandaard. Er is ook een interessante kleine grotkerk en een restaurant met een fantastisch uitzicht. Artenara ligt direct naast de op een na hoogste bergtop van het eiland, Roque Nublo, en de gemakkelijkste manier om er te komen is met een huurauto.

Kathedraal van Arucas
Arucas, ten noorden van Las Palmas, de op twee na grootste stad van het eiland, is beroemd om zijn kathedraal, die op zijn beurt een kopie is van de beroemde kathedraal van Barcelona. Arucas is ook beroemd om zijn rum, Arehucas, en om zijn vele bananenplantages.

Teror

Teror is het religieuze centrum van Gran Canaria. Hier zie je de beschermheilige van het eiland, de Pinje Madonna, in de neoklassieke kerk uit de 18e eeuw. Volgens de legende verscheen de Madonna voor het eerst in een dennenboom in 1481 en begon kort daarna wonderen te verrichten. Iets wat ze volgens veel bewoners nog steeds doet...

Galdar
De stad Galdár aan de voet van de vulkaan Montaña de Galdár aan de noordwestkant van het eiland herinnert aan de tijd van de Guanchen op het eiland. Hier woonden de stamhoofden van de inheemse bevolking, wat te zien is in het interessante museum, dat ook de hele cultuur van de Guanchen duidelijk maakt. Voor het gemeentehuis van de stad staat een machtige en zeer oude drakenbloedboom.

Puerto de Mogan
Puerto de Mogán of Klein Venetië, zoals het ook wel wordt genoemd, is de plek voor de perfecte romantische avond of excursie. Het is een klein vissersdorpje dat oud genoeg is om echt te zijn en niet het slachtoffer is geworden van de invasie van toeristen, maar zijn kenmerkende en rustieke charme heeft behouden. Slenteren door de kleine steegjes is spannend, en naar de haven komen en eventueel een duik nemen vanaf het kleine strand is een aangename ervaring. Voor de visliefhebber is dit zeker de plek - de haven zit vol met visrestaurants die dagelijks de verse en sprankelende vangst verfijnen tot culinaire hoogstandjes. We raden vooral een bezoek aan Restaurante Patio Canario aan.

Lees meer en boek een reis naar Puerto de Mogán

Vind jouw reis