De 7 grootste stranden van Gran Canaria

Bruisende zee en zand tussen je tenen. Op Gran Canaria vind je enkele van de allerbeste stranden van Spanje. Bovendien is de variatie groot - hier vind je alles van peutervriendelijke stranden waar de golven nooit komen tot echte surfparadijzen, naturistenmekka's en machtige woestijnstranden.

Las Canteras in Las Palmas, Gran Canaria Las Canteras in Las Palmas, Gran Canaria

1. Las Canteras - het stadsstrand

Las Canteras is het brede, goudgele zandstrand midden in Las Palmas. Het strand bruist van het leven van zonsopgang tot zonsondergang. Er gebeurt hier altijd wat! Een groot deel van het strand wordt beschermd door een natuurlijk rotsrif, dat voorkomt dat hoge golven binnendringen. Aan de zuidpunt, buiten het rif, stoppen de windsurfers. Als u een pauze wilt nemen van de zon en wilt zwemmen, ga dan naar de strandpromenade, die is omzoomd met visrestaurants, cafés en ijssalons.

2. Anfi Beach – Gran Canaria's antwoord op de Bahama's

Het kleine, ondiepe Anfi-strand tussen Arguineguin en Puerto Rico is een van onze absolute favoriete stranden op Gran Canaria. Het witte zand, dat het water zijn mooie turkooisblauwe tint geeft, is helemaal vanuit de Bahama's verscheept. Wil je er met een verfrissend drankje van genieten in een flitsende omgeving, dan zijn er verschillende trendy beachclubs in de buurt, zoals Moroa Club de Mar en Anfi Beach Club.

Playa de Amadores in de buurt van Puerto Rico Playa de Amadores in de buurt van Puerto Rico

3. Playa de Amadores – het witte strand ten westen van Puerto Rico

Amadores is het perfecte strand net ten westen van Puerto Rico. Het witte zandstrand is een halve kilometer lang en zo breed als een voetbalveld. Hier is het ondiep en kindvriendelijk zonder grote golven, omdat twee pieren als golfbrekers fungeren. Het zand, afkomstig uit West-Indië, is altijd koel en aangenaam om blootsvoets in te lopen, zelfs als de zon op zijn sterkst schijnt.

4. Playa del Cura - Het zwarte strand

Op een steenworp afstand van Amadores ligt deze kleine, rustige plek. Het strand is natuurlijk en bestaat uit zwart lavazand en kiezels. Langs het strand loopt een mooie promenade en verder landinwaarts liggen de hotels langs de heuvel.

5. Puerto Rico – het zonnigste strand van het eiland

Het zandstrand van een halve kilometer lang in Puerto Rico zou het zonnigste van het eiland zijn. Het strand wordt beschermd door golfbrekers, dus zowel gezinnen met kinderen als anderen die van rustiger water houden, gedijen hier. Er zijn veel wateractiviteiten op het strand - hier kun je een waterfiets, jetski huren of paragliden.

De glooiende duinen van Maspalomas De glooiende duinen van Maspalomas

6. Maspalomas – uniek woestijnstrand

De glooiende duinen van Maspalomas zijn iets heel bijzonders. Het is een natuurgebied met een eigen vogellagune en veel mensen komen hier als de zon niet zo hoog aan de hemel staat om de duinen op en af ​​te lopen. Achter de duinen wacht een waar strandparadijs. Er zijn hier verschillende naturistengebieden, maar ook meer gezinsvriendelijke stukken strand.

7. Playa del Inglés – lang, breed en golvend

Het strand in Playa del Inglés stelt niet teleur. En zeker niet de iets oudere kinderen die kunnen zwemmen en graag in golven springen! Het brede, zachte zandstrand is maar liefst 8 kilometer lang. Bij het watersportcentrum zijn waterfietsen en boards te huur en natuurlijk worden er ook klassieke bananenboottochten aangeboden. Voor degenen die liever golfvrij zwemmen, zijn er drie zwembaaien grenzend aan het strand met rustig water.


Tips & Inspiratie

Bekijk al onze reistips voor Gran Canaria, vind en boek een reis naar Gran Canaria of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Gran Canaria

Wat is er te doen op Gran Canaria? Welke stranden zijn het beste? Welke restaurants moet ik bezoeken? Hier hebben we onze beste reistips verzameld voor jouw reis naar Gran Canaria!

Bekijk al onze reistips voor Gran Canaria

Gran Canaria

  • Veelzijdig eiland met aangename temperaturen
  • Uniek karakter en hotels voor alle smaken
  • Geweldige natuurervaringen, mooie stranden en een gevarieerd restaurantaanbod
Bekijk alle reizen naar Gran Canaria

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis