Las Canteras in Las Palmas

Las Canteras – het stadsstrand dat alles heeft!

Las Canteras is het brede, goudgele zandstrand midden in Las Palmas – het strekt zich maar liefst drie kilometer uit langs de helderblauwe Atlantische zee. Direct naast de deur vind je een bruisend stadsleven met restaurants, groene parken en winkels. Wil je deze winter een mix van strand en stad, dan moet je zeker naar Las Palmas en Canteras gaan.

Las Canteras Prachtig strand van Las Canteras in Las Palmas

Las Canteras bruist van het leven van zonsopgang tot zonsondergang
In de vroege ochtenduren trekken de vissers hun houten boten het strand op, gevolgd door ochtendvliegers, joggers en blije zwemliefhebbers. Een stel tienerjongens die een strandvoetbal trappen, een visser die zijn geluk beproeft en enkele Canarische señora's die op blote voeten over het strand lopen terwijl de dagelijkse gang van zaken wordt besproken. Er is hier plaats voor iedereen en geen dag, of zelfs tijdstip van de dag, is hetzelfde.

Een groot deel van het strand wordt beschermd door een natuurlijk rotsrif, La Barra. Dit maakt het strand gezinsvriendelijk, terwijl surfers graag samenkomen in de buurt van de gigantische Alfredo Kraus Concert Hall, die buiten het rif aan de zuidpunt ligt. Hier kunnen de golven echt hoog worden! Wil je het zelf eens proberen, er zijn genoeg watersportwinkels en surfscholen. En als je niet durft, is het nog steeds een waar genoegen om hier alleen maar te komen kijken.

Het strand wordt 's nachts schoongemaakt, dus elke ochtend is het een nieuw, fris strand dat de bezoekers van nu verwelkomt. Naast kleedkamers zijn overal douches en toiletten, ligbedden en parasols te huur. Er zijn ook badmeesters op het strand.

Lekker eten en drinken langs de boulevard
Las Canteras is echt het hart van de stad, en degenen die zich niet op het zandstrand uitstrekken, wandelen in plaats daarvan over de boulevard, die is omzoomd met cafés, restaurants en ijssalons. Aan het begin van de boulevard zijn terrasjes en restaurants waar de vangst van de nacht wordt geserveerd, van calamari fritos tot gegrilde tonijn en mosselen.

In verband met Kerstmis wordt bij Las Canteras een gigantische kerststal in zand gebouwd. Dan komen strandbeeldhouwers van over de hele wereld hier om hun meesterwerken uit het fijnkorrelige zand te hakken. Een kerststal van 600 vierkante meter en verschillende bijbelse motieven die verband houden met Kerstmis rijzen uiteindelijk uit het zand op. Mis de kans niet om dit enorme kunstwerk te bekijken als je in december naar Gran Canaria gaat! Meestal is de voerbak klaar op 1 december en te bezichtigen tot 8 januari.

3 tips voor restaurants langs Las Canteras

  • El cerdo que rie – klassieker waar ze sinds 1969 goede vlees- en visgerechten serveren. Adres: Paseo de Las Canteras, 31.
  • La Marinera – lunchrestaurant met zeevruchten met een Canarisch tintje. Adres: Paseo Las Canteras, 1.
  • Kitchen Lovers - de beste plek om te genieten van de geneugten van de zee terwijl je de zonsondergang bewondert. Vergeet niet een tafel te reserveren! Adres. Paseo Las Canteras, 16.

Goed om te weten

Las Canteras is meestal verdeeld in drie zones: de zuidelijke, Cícer, waar de windsurfers rondhangen, de middelste die ook wel Playa Chica (het kleine strand) wordt genoemd en de zuidelijke die in de volksmond Playa Grande (het grote strand) wordt genoemd. .


Vind jouw reis