Kookcursus in Parga

Grieks eten doet ons verlangen naar Griekenland! En als we daar zijn, wensen we dat we wat van Griekenland mee naar huis konden nemen. Leer Grieks koken tijdens je vakantie in Griekenland - neem een kookcursus en je kunt thuis genieten van Grieks eten.

Matlagningskurs i Parga

Paragaea - Kookcursus in Parga

De eerste mechanische olijfolie fabriek in Parga biedt de mogelijkheid om tijdens je vakantie in Parga een kookcursus te volgen.

Het pand van Paragaea waar de cursus wordt gehouden is gerestaureerd en produceert nog steeds op kleine schaal olijfolie. De ingrediënten zijn altijd vers en lokaal, en de recepten zijn traditioneel Grieks. Er is geen voorkennis vereist en er is altijd hulp bij de hand als je die nodig hebt. Hier kun je genieten van een goed glas wijn en koken volgens het recept terwijl je begeleiding krijgt. Er is ook een grootmoeder in de buurt die haar beste geheimen voor succes in de keuken deelt. Aan het eind van de kookles eten alle deelnemers samen als één grote Griekse familie. Natuurlijk krijg je alle recepten mee naar huis!

Je kunt de kookcursus bij aankomst als excursie boeken. 

Kook als een Griek!

Onze partner Paragaea deelt zijn beste recepten van de kookcursus.

Recept voor Tzatziki

Ingrediënten

1kg Griekse yoghurt

2 komkommers

3 tenen knoflook

3 theelepels extra vierge olijfolie

1 theelepel witte wijnazijn

Zout en peper

Doe het volgende

Rasp de komkommers en doe ze in een zeef. Zout, wacht 10-15 minuten en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit. Giet de olijfolie in een kom en meng er de geperste knoflook, azijn, zout en peper door. Meng er dan de yoghurt en de komkommer door. Koel minstens 30 minuten om de smaken te laten bezinken.

Recept voor Gemista - gevulde tomaten

Recept voor Gemista

Ingrediënten

12 tomaten

2 gele uien

4 teentjes knoflook

Gehakte kruiden (zoals fijngehakte peterselie, dille en munt)

2,4 dl olijfolie

2,4 dl rijst (arborio of vergelijkbaar)

Doe het volgende

Schep de tomaten uit met een theelepel. De inhoud wordt later gebruikt, dus bewaar al het vocht en het vruchtvlees van de tomaten. Snipper de ui en bak tot de ui een fijn oppervlak heeft. Voeg de rijst en de geperste knoflook toe en bak al roerend ongeveer 2 minuten. Voeg de helft van het vocht en het vruchtvlees van de tomaten toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Zet de plaat uit en voeg de kruiden toe. Vul de tomaten tot 2/3e met de vulling. Doe het deksel erop, keer snel en leg in een vorm. Als er ruimte over is in de pan - vul de gaten met aardappelen. Besprenkel met het resterende vocht, besprenkel met wat olijfolie en gaar ongeveer 60 minuten in de oven op 200 graden. De tomaten zijn klaar als de rijst zacht en licht plakkerig is, zoals risotto.

Recept voor Tiropita - kaaspastei

Ingrediënten voor filodeeg

700 g bloem

1,2 dl olijfolie

3 theelepels azijn

Heet water

1 theelepel zout

 

Ingrediënten vulling

150 gram feta

350 gram Anthotiro kaas (traditionele Griekse roomkaas)

Zout en papier

Doe het volgende

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de bloem op een tafel en maak een kuiltje. Voeg alle ingrediënten toe en kneed tot het deeg zacht en elastisch is. Bereid nu de vulling voor. Combineer de kaas en de kruiden in een kom en meng grondig met een handmixer. Rol het deeg uit en snijd repen van 10 cm breed. Sprenkel wat olijfolie op elke strook deeg. Leg een lepel vulling op één rand van de strook en rol ze op. Leg ze in een ingevet blik en bak ze ongeveer 25-35 minuten in de oven.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Parga, vind je favoriete plek op Parga of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Parga

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Parga bekijken

Parga

  • Geniet van kristalheldere stranden
  • Adembenemend uitzicht op de zee en bergen
  • Combineer met het nabijgelegen Lefkas
Bekijk alle reizen naar Parga

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief