Parga, Griekenland

Alles wat er deze zomer in de regio Epirus te beleven valt!

Naast alles wat er in Parga te ontdekken valt, willen wij je wijzen op een aantal evenementen die in de zomer in de omgeving van Epirus plaatsvinden en die je niet mag missen. De meeste evenementen zijn gratis, dus maak van de gelegenheid gebruik om iets nieuws en anders te beleven!

Museum in Epirus

Musea die je niet mag missen

Er zijn verschillende interessante musea in de omgeving van Epirus. Veel van deze musea zijn gratis te bezoeken, dus waarom geen museumbezoek tijdens je vakantie in Epirus?

 

Ali Pasha Museum, Ioannina. Museum over het leven van de heerser Ali Pasha, met juwelen, kleding en kunstvoorwerpen uit Griekenland.

Silversmithing Museum, Ioannina. Museum van zilversmeedkunst met verschillende prachtige sieraden.

Folk Art Museum Tossizza Mansion, Metsovo. Bezoek een traditioneel 19e-eeuws landhuis, ingericht in de stijl van het tijdperk met lokale ambachten, houtsnijwerk, handgeweven tapijten, traditionele kostuums, collecties juwelen, brons en zilver, zwaarden en geweren. Het museum bevat ook een zeldzame collectie Byzantijnse iconen. Op de derde verdieping kan je het Evangelos Averoff-Tossizza appartement bezoeken. 

Nicopolis Museum, Preveza. Dit museum vertelt het verhaal van Nicopolis, een oude stad gebouwd in 31 voor Christus door Octavius. Nicopolis betekent de stad van de overwinning en ligt net buiten Preveza.

Averoff Gallery, Metsovo. Een museum voor moderne Griekse kunst. De permanente tentoonstelling toont een selectie van 250 schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en gravures van de belangrijkste Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Archaeological Museum of Ioannina, Ioannina. Een museum over de Griekse beschaving in Ioannina, met zowel oude kunst als moderne beelden.

Archaeological Museum of Igoumenitsa, Igoumenitsa. Geschiedenis van Thesprotia, zowel een permanente tentoonstelling als periodieke tentoonstellingen van moderne kunst en foto's uit het hedendaagse Igoumenitsa. 

Historical Museum of Ioannina Ch.Nikolaou, Ioannina. Lokale geschiedenis van Ioannina en de mensen die in de regio leefden in de 19e en 20e eeuw. De collectie bestaat uit meer dan 600 unieke voorwerpen van de Griekse, Joodse en Moslimgemeenschappen van Ioannina.

Municipal Ethnographic Museum of Ioannina, Ioannina. Artefacten van de drie religieuze groepen die vóór 1913 de bevolking van Ioannina vormden: christenen, moslims en joden. Gelegen in een voormalige moskee.

Monastery of Agiou Nikolaou, Metsovo. Een klooster op een heuvel met een prachtige kapel en muurschilderingen. Op de top is er een uitkijkpunt met panoramisch uitzicht over de vallei.

Eetfestivals in Epirus

Eetfestivals - proef lokale specialiteiten

Mis deze zomer een bezoek aan een van de eetfestivals in Epirus niet. Proef spannend eten en drinken, meng je met de plaatselijke bevolking en koop specialiteiten uit de omgeving van Epirus om mee naar huis te nemen! 

  • Sardines Festival. Meestal gehouden in augustus en duurt 1 week in Preveza. Gratis entree.
  • Olijfolie Festival. Meestal gehouden in augustus en duurt 1 week in Parga. Gratis entree.
Sportactiviteiten in Epirus

Voor wie een actieve vakantie wil

In Epirus zijn de mogelijkheden om actief te zijn groot. De natuur is magisch en de omstandigheden om te fietsen, wandelen en hiken zijn perfect met vele uitstekende routes.

Ontdek wandelen en fietsen in de omgeving van Epirus;

 

Activiteiten beschikbaar in Tzoumerka in Zagoria;

  • Raften

  • Kanoën

  • Kajakken

  • Rappellen

  • Paragliding

  • Paardrijden

Religieuze feesten in Epirus

Vier de religieuze feesten met de lokale bevolking

Er is altijd iets te vieren! Veel van de feesten beginnen met een optocht met een heilige icoon door het dorp. Daarna beginnen de festiviteiten met eten, drinken en dansen.

Hier zijn enkele van de festivals die in Epirus worden gevierd:

23 juni 2023 - St. Giannis Labathiaris, Parga

26 juli 2023- St. Paraskevi, Plataria

6 augustus 2023 - The Transfiguration of the Saviour, Parga

15 augustus 2023 - Maria day, Parga