Navagio Beach

Op Zakynthos vind je een van de beroemdste en meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Griekenland: het Scheepswrak. Het vernielde vrachtschip ligt op het kleine verlaten strand van Navagio Beach en een bezoek hier is een leuk uitje tijdens je vakantie.

Het wrak van bovenaf

Het scheepswrak op Zakynthos

Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, Smuggler's Wreck of Smuggler's Cove, is de beroemdste en meest gefotografeerde plaats van Zakynthos - en misschien wel van heel Griekenland. Je hebt vast wel eens foto's gezien van het vergaan van het schip dat aanspoelde op het verlaten strand met de hoge kliffen eromheen.

En er is zeker iets bijzonders aan het scheepswrak op Navagio Beach – en misschien vooral aan de verhalen eromheen. Er wordt gezegd dat het vrachtschip, genaamd Panagiotis, in augustus 1981 vol gesmokkelde sigaretten zonk. Toen de motor het begaf, zou de kapitein het schip hebben verlaten en de reddingsboten aan land hebben gebracht. Toen de eilandbewoners erachter kwamen dat Panagiotis aan land was gedreven, zouden ze daarheen zijn gegaan en alle gesmokkelde sigaretten hebben gevonden.

In voorgaande jaren waren er excursies naar het strand zelf, maar vanwege instortingsgevaar is het strand nu gesloten voor bezoekers. De beste - en mooiste - manier om het scheepswrak op Navagio Beach te zien is vanaf de kliffen erboven. Zo heb je een beter overzicht en kun je genieten van het fantastische uitzicht op zee.

 


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Zakynthos, vind je favoriete plek op Zakynthos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Zakynthos

Hier vind je onze beste tips voor de leukste restaurants, mooiste stranden, beste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Zakynthos bekijken

Zakynthos

  • Magische stranden en azuurblauwe zee
  • Leuke en spannende excursies
  • Fantastische uitzichten en charmante dorpjes
Bekijk alle reizen naar Zakynthos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis