Blue eye in Albanië

10 redenen om naar Albanië te reizen

Weet je nog niet waar je deze zomer naartoe wilt reizen? Hier zijn 10 redenen om spannend Albanië te bezoeken!

1. De geheimen

Wat is er eigenlijk te doen in Albanië? Veel! En bovendien heb je de kans om als een van de eersten verborgen juweeltjes te leren kennen voordat de toeristen binnenstromen. Na vele jaren van communistische overheersing bevindt Albanië zich nu midden in een ingrijpende verandering, maar de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid staan vast. In tegenstelling tot de buurlanden is deze nieuwe bestemming nog relatief onaangetast. Dat betekent dat je een zee van schatten hebt om te ontdekken - bijna helemaal voor jezelf.

2. De stranden

Albanië ligt aan de Adriatische Zee en de kuststeden wachten erop ontdekt te worden. Saranda kan bogen op lange fijne stranden met kristalhelder water. Een korte boottocht van Saranda wacht ook het mooiste geheim van Albanië: Ksamil-strand. Een droom voor alle strandliefhebbers en een must om te bezoeken als je in Albanië bent!

Kristalhelder water bij het strand van Ksamil

3. De majestueuze natuur

Is er echt iets mooiers dan een bestemming met zowel prachtige bergen als prachtige stranden? Albanië heeft beide. Hier is het uitzicht prachtig, waar je ook bent - en als je van wandelen houdt, is dit een droombestemming.

4. UNESCO en de schatten

Alsof een heerlijke temperatuur, gastvrijheid en azuurblauwe zee nog niet genoeg zijn? Albanië staat ook bekend om zijn rijke en lange geschiedenis! Hier zijn eindeloze archeologische schatten, kastelen, UNESCO-erfgoed en Romeinse geschiedenis. Met Apollo's excursies kun je een bezoek brengen aan het historische Butrint en de oudste stad van Albanië - Berat.

5. De culinaire beleving

Wij Nederlanders houden al lang van zowel Italiaans als Grieks eten. In Albanië krijg je het beste uit deze landen geserveerd op een presenteerblaadje - gecombineerd met lokale specialiteiten. Verse zeevruchten en vlees rechtstreeks van de grill afgewisseld met verse groenten en fruit. Eet en geniet! Hier lees je meer over de smakelijke Albanese keuken.

Albanië's oudste stad Berat

6. Portemonnee vriendelijk

Iets wat velen misschien niet weten, is dat de prijzen in Albanië goedkoop zijn, in feite een van de laagste rond de Middellandse Zee! Dit komt omdat Albanië een land is dat nog in ontwikkeling is en een relatief nieuwe toeristische bestemming. Hier kun je zorgeloos wonen en genieten, jezelf trakteren op goede diners en spannende Albanese souvenirs kopen in de winkels.

7. Lokale mensen

Velen vragen zich misschien af ​​hoe Albanië is als toeristisch land? De mensen zijn hartelijk en gedienstig, bijna iedereen die je spreekt wil hun land zowel laten zien en je merkt dat het een geweldige ontwikkeling doormaakt. Albanezen vinden het erg leuk om mensen van over de hele wereld te kunnen ontvangen. De meesten spreken ook goed Engels en als toerist hoef je je niet zo druk te maken. De lokale bevolking doet er alles aan om hun beste beentje voor te zetten en je te helpen met alles wat ze kunnen!

8. Veiligheid - en tolerantie

Nu Albanië zo'n nieuwe bestemming is, vragen veel mensen zich af wat ze kunnen verwachten. Daarom zijn we verheugd aan te kondigen dat je je echt veilig kunt voelen tijdens je vakantie! Het land is tolerant, hier leven zowel christenen als moslims vreedzaam naast elkaar en met groot respect voor elkaar.

Betaalbaar Saranda in Albanië

9. "Besa"

"Besa" is een oude erecode wat inhoudt dat Albanezen er alles aan doen om gasten, vrienden en vijanden te beschermen en te helpen. Deze code leidde ertoe dat Albanese moslims hun eigen leven op het spel zetten tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor valse identiteiten, werkplekken en ondersteuningsnetwerken ontstonden voor Joden die de nazi's ontvluchtten in buurlanden. Zelfs vandaag betekent "besa" dat de Albanezen nooit de rug toekeren in moeilijke tijden - hoe leuk is dat niet?

10. Unieke bestemmingen met een eigen karakter

Aangezien Albanië nog een relatief onontgonnen land is, kan het moeilijk zijn om te weten waar je heen moet in Albanië. Met Apollo reis je naar de badplaats Saranda. Saranda biedt een onvergelijkbare locatie aan zee met hotels direct aan het water.


Vind jouw reis