Toeristenbelasting in Portugal

Sinds 2019 heffen sommige gebieden in Portugal een hotel-/toeristenbelasting op overnachtingen in hotels, die ter plaatse rechtstreeks aan het hotel moet worden betaald. Wijzigingen in de belasting zijn onderhevig aan verandering zonder kennisgeving en Apollo zal de informatie bijwerken zodra wij op de hoogte zijn van de wijzigingen.

Madeira 

Funchal - Momenteel wordt er geen toeristenbelasting geheven.

Algarve

Alvor & Portimao - Momenteel wordt er geen toeristenbelasting geheven.

Albufeira - Alle toeristen ouder dan 13 jaar moeten hotel-/toeristenbelasting betalen. De belasting wordt betaald per gast per nacht, met een maximum van 7 nachten. Als je langer blijft, betaal je alleen voor de eerste 7 nachten. De belasting wordt geheven tussen april en oktober en is momenteel vastgesteld op €2 per persoon per nacht. 

Vila Real de Santo Antonio - Alle toeristen ouder dan 11 jaar moeten hotel-/toeristenbelasting betalen. De belasting wordt betaald per gast per nacht, met een maximum van 7 nachten. Als je langer blijft, betaal je alleen voor de eerste zeven nachten. Momenteel bedraagt de belasting 1 euro/nacht per persoon van 14 jaar en ouder en 50 cent euro/nacht per persoon van 11-13 jaar.

Tavira - Momenteel wordt er geen toeristenbelasting geheven.

Faro - Alle toeristen ouder dan 13 jaar moeten hotel-/toeristenbelasting betalen. De belasting wordt betaald per gast per nacht, met een maximum van 7 nachten. Als je langer blijft, betaal je alleen voor de eerste 7 nachten. Momenteel bedraagt de belasting van maart tot oktober €1,50/nacht per persoon ouder dan 13 jaar.

Lissabon

Lissabon - Alle toeristen boven de 13 jaar moeten hotel-/toeristenbelasting betalen. De belasting wordt betaald per gast per nacht, met een maximum van 7 nachten. Als je langer blijft, betaal je alleen voor de eerste 7 nachten. Momenteel bedraagt de belasting €2/nacht per persoon ouder dan 13 jaar.

Ericeira

Ericeira - Alle toeristen ouder dan 13 jaar moeten hotel-/toeristenbelasting betalen. De belasting wordt betaald per gast per nacht, met een maximum van 7 nachten. Als je langer blijft, betaal je alleen voor de eerste zeven nachten. Momenteel bedraagt de belasting €1,10/nacht per persoon van november tot april en €2,20/nacht per persoon van mei tot oktober.