Fortezza, Rethymnon

Bezienswaardigheden van Rethymnon

In Rethymnon is veel oude geschiedenis te ontdekken. Neem een pauze van het strand en bezoek plaatsen als het Fortezza, de Goura-poort en het Arcadische klooster, dat al in het jaar 500 werd gebouwd. Lees hier onze reistips voor de interessantste bezienswaardigheden van Rethymnon.

Arkadi Klooster, Kreta

Fortezza

Het indrukwekkende Fortezza Fort is natuurlijk een must-see. Het Archeologisch Museum bevindt zich tegenover de hoofdingang van Fortezza in de oude Turkse gevangenis. De collecties omvatten vondsten uit de steentijd, de Minoïsche en de Romeinse periode. Elke dag geopend behalve maandag.

Goura Gate

De Goura-poort, ook bekend als de Grote Poort, is een van de weinige overblijfselen van het oorspronkelijke fort van Rethymnon. De boog van de poort is nauwelijks drie meter hoog en was oorspronkelijk versierd met de leeuw van San Marco, een symbool van Venetië.

Het Arcadische Klooster

Op ongeveer 25 km van Rethymnon, aan de voet van de berg Psiloritis, ligt het beroemde Arcadische klooster uit ongeveer 500 jaar. Het werd gebouwd als fort en is vooral bekend omdat het een belangrijke rol speelde in de oorlog tegen Turkije in 1866. Het klooster is in de zomer elke dag geopend en je kunt er gemakkelijk komen met de rode hop-on-hop-off bus vanuit Rethymnon.

Rimondi Fontein

Midden in de stad op Platia Petrichaki staat de Rimondi fontein. De fontein werd gebouwd om de stad van drinkwater te voorzien, maar tegenwoordig is hij vooral een mooi onderdeel van het stadsbeeld. Het is versierd met leeuwenkoppen die water in een bassin spuiten.

Oude ontmoetingsplaats

De Loggia is een 17e-eeuws Venetiaans gebouw dat vooral werd gebruikt als ontmoetingsplaats voor edellieden die hier het nieuws lieten voorlezen. Tegenwoordig is het Loggiaans opgeknapt en herbergt het een winkel waar je kunst kunt kopen.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Kreta, vind je favoriete plek op Kreta of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Kreta

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Kreta bekijken

Kreta

  • Het grootste van de Griekse eilanden
  • Natuurbelevenissen en fantastische stranden
  • Veel resorts met een ander karakter
Bekijk alle reizen naar Kreta

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis