Feiten over Rethymnon-Stad

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:
  • Vanaf de luchthaven van Chania naar het eerste hotel duurt het ongeveer 1 uur en 15 minuten. Bij een overstap via Almyrida en Kalyves kan het 3 uur duren naar het eerste hotel.
  • Vanaf de luchthaven Heraklion naar het eerste hotel duurt het ongeveer 1 uur en 15 minuten.
  • Transfers zijn meestal zonder begeleiding van Apollo personeel.
Stranden:

In Rethymnon is er een kilometerslang strand met afwisselend zand, grof zand en kiezels. Stranddiensten en watersporten. Er is een vlaggensysteem op het strand.

De hotels aan de stranden van Kreta huren het gebied van de gemeente en daarom wordt er extra betaald voor ligstoelen en parasols.

Vermaak:

Langs de strandboulevard vind je verschillende pubs, muziekbars en gezellige cafés. In het centrum vind je ook echte en levendige bouzouki-clubs. De disco’s liggen net buiten de stad. De bars in de oude haven zijn een populaire plek voor het jongere publiek.

Communicatie:

Vanuit Rethymnon zijn er goede busverbindingen met Heraklion, Chania, de dorpen langs de noordelijke kustweg en ook met de zuidkust van Kreta. In Rethymnon zijn er veel taxi’s en kun je een auto, motorfiets, brommer of fiets huren. We raden je aan een auto te huren en de vele bezienswaardigheden en stranden van West-Kreta op eigen houtje te verkennen.

Activiteiten:

Actieve bezoekers vinden er een goed aanbod! Je hebt keuze uit windsurfen, jetskiën, bananenboot, paragliden, duiken, snorkelen, fitness, aerobics, wandelen, tennissen, paardrijden en fietsen.

Goed om te weten:

Denk eraan dat elektriciteit duur is op Kreta. Airconditioning tegen betaling in hotels kost ongeveer 5–10 euro per dag per aggregaat.