Plakias op Kreta

5 redenen om naar Plakias te reizen

Wil je meer weten over de relatief onbekende stad Plakias in het zuiden van Kreta? Lees dan onze reistips waarom een reis naar Plakias niet gemist mag worden!

1. Natuur

Het meest kenmerkende van Plakias is misschien wel het indrukwekkende landschap en de natuur. Hier vind je hoge bergwanden, grotten, weelderige bomen en prachtige stranden - perfect voor wie van wandelen en natuurbeleving houdt.

2. Rustig, kristalhelder water

In Plakias geniet je van kristalhelder water, dat dankzij de omringende kliffen ook rustig is. Dit maakt Plakias een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen, waar de kleintjes kunnen spetteren zonder grote golven.

3. Een echte sfeer

In Plakias ontsnap je aan de drukte - hier is de sfeer rustig en ontspannen, en kom je het dagelijkse Griekse leven tegen met dobberende bootjes en lokale bewoners die langs de kliffen staan en voor anker gaan. Ondertussen is er genoeg vertier in de stad, zoals cocktailbars met livemuziek.

Plakias - vol met stranden

4. De strandboulevard

Rond de mooie boulevard van Plakias zijn volop restaurants en winkels. Kronkelende steegjes strekken zich uit vanaf de promenade en verbergen gezellige souvenirwinkeltjes, cafés en taverna's. Neem 's avonds plaats bij een strandbar en nip aan een lekker drankje bij de ondergaande zon.

5. Goed uitgangspunt

Als je meer wilt zien van wat Kreta te bieden heeft, is Plakias het perfecte startpunt! Maak van de gelegenheid gebruik om dagtochten te maken naar het Preveli-klooster, het Frangokastello kasteel, Knossos, de Samaria-kloof, de Balos-lagune en de grotere stad Rethymnon met zijn kilometerslange zandstrand. Ook de kleine dorpjes Mirthios, Spili en Agia Galini zijn een bezoek waard.


Vind jouw reis