Winkelen in Kos

Souvenirs zijn een vanzelfsprekend onderdeel van de vakantie. Haal de smaken van de feestdagen in huis na een bezoek aan de markthal in de stad Kos, waar je alles vindt, van olijfolie en kruiden tot snoep en raki. Of waarom niet een handgemaakte creatie uit het bergdorp Zia die een mooie herinnering zal zijn na de reis op Kos. Hier lees je meer over tips voor het winkelen!

Griekse olijfolie

Neem de vakantiesmaken mee naar huis

Boven in het bergdorpje Zia op Kos kun je veel verschillende soorten kruiden uit de omgeving kopen. Koop een stukje Griekenland mee naar huis dat je smaakpapillen direct naar de zon brengt. Je vindt hier ook de specialiteit van het eiland: honing.

De markthal in de stad Kos

Op het plein Plateia Elefterias in Kos-stad staat een grote markthal. Hier vind je alle specialiteiten van het eiland en andere typisch Griekse producten, zoals olijfolie, olijven, kruiden, ouzo, raki, snoepjes en schoonheidsproducten op basis van olijfolie.

Gezellig winkelen

Het is een aangenaam tijdverdrijf om te winkelen in de mooie steegjes van het oudere gedeelte van de stad Kos. Hier bevinden zich kleine winkeltjes naast elkaar en in het assortiment vind je sieraden, schoenen en sandalen en souvenirs. Rond het winkelen af ​​op het Vrijheidsplein, Plateia Elefterias, dat is omzoomd met cafés en een markt met kruiden, olijven, oliën en keramiek.

Olijfbomen in overvloed

In de familiewinkel Olive Wood in Kos-stad worden producten van olijfbomen verkocht. Hier kun je terecht voor kommen, dienbladen, bestek, honinglepels en nog veel meer. Allemaal gemaakt van olijfbomen uit Griekenland! Je vindt de winkel in de Apellou-straat in de oude stad van Kos.

Positief winkelen

Als je jezelf wilt trakteren op iets lekkers of een cadeau wilt kopen voor iemand die je leuk vindt, moet je naar The Positive Shops in Zia. In deze kleurrijke winkel vind je handgemaakte artikelen zoals borden, schilderijen en andere creaties. Mis de unieke decoraties gemaakt van drijfhout of de uit hout gesneden schilderijen niet.


5 souveniers die je mee naar huis moet nemen:

1. Olijfolie

2. Olijven 

3. Ouzo

4. keramiek

5. Griekse kruiden


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Kos, vind je favoriete plek op Kos of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Kos

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Kos bekijken

Kos

  • Prachtige stranden
  • Historische bezienswaardigheden
  • Ontspanning in warmwaterbronnen
Bekijk alle reizen naar Kos

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis