Feiten over Kos

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:

Het is ongeveer 30 minuten van het vliegveld van Kos naar het eerste hotel in al onze plaatsen. De transfer is meestal zonder personeel van Apollo.

Stranden:

De helft van de kustlijn van Kos bestaat uit stranden, waarvan de meeste heerlijk ondiep en kindvriendelijk zijn, zoals Tigaki Beach met watersporten en taverna's, en Paradise Beach. In Kos-stad vind je het lange en drukbezochte Lambi Beach met watersporten op ongeveer 300 m van het centrum. Kardamena heeft een zandstrand.

Vermaak:

Kos-stad heeft tijdens het hoogseizoen een bruisend nachtleven. Er zijn verspreid over de stad speciale uitgaansstraten met zo’n 100 bars en discotheken. In Psalidi, bij Ramira Beach en Alexandra Beach, is een leuke bouzoukiclub die in het hoogseizoen geopend is. In Kardamena zijn bars en disco's.

Communicatie:

Vanuit Kos-stad gaan dagelijkse meerdere bussen naar de dorpen en stranden van het eiland. In Kos-stad kun je ook een auto, motor, brommer en fiets huren. Fietsverhuur ongeveer 20 euro/week. We raden aan om een auto of fiets te huren om Kos op eigen gelegenheid te verkennen.

Activiteiten:

Kos is een relatief vlak eiland en is zeer geschikt voor fietstochten. Watersporten zijn mogelijk aan alle grotere stranden. Duiken is mogelijk, raadpleeg de reisleiding ter plaatse. Paardrijden en kartbaan zijn ook beschikbaar.

Goed om te weten:

Evt. kosten voor airconditioning en kluisjes betaal je rechtstreeks aan het hotel. Airconditioning kost ongeveer 5 euro per dag.