Venetiaans kasteel in Butrint, Albanië

Stranden in Saranda

In het centrum van Saranda vindt je zowel een promenade die bruist van leven en activiteit als rustigere privéstranden. Waarom maakt je geen korte trip naar een van de nabijgelegen dorpen van Saranda, waar je onder andere unieke stranden vindt met watervallen en kunstmatige riffen? Hier kunt je meer lezen over enkele van de mooiste stranden van Saranda en omgeving.

Stranden in Saranda

Het strand aan de boulevard in het centrum van Saranda is een openbaar strand waar het publiek kan zwemmen. Aangezien er kleinere kiezels zijn, kan het goed zijn om badschoenen te gebruiken. Langs de boulevard, die is omzoomd met restaurants en bars, barst het van het leven en de activiteit. Als je zin hebt in een adrenalinekick, kun je hier ook terecht voor een tochtje met een speedboot in een grote zwemring.

Veel van de aan zee gelegen hotels hebben een eigen strand of een bebouwd strandachtig gebied met ligbedden. Als je hotel geen privéstrand heeft, is het heel goed mogelijk dat ze een samenwerking hebben met een ander strandhotel met een privéstrand. Sommige restaurants aan het water verhuren ook ligbedden op het strand.

Verken de prachtige dorpen van Saranda

Voor degenen die zin hebben in een kortere excursie, raden we het strand in Ksamil aan, waar het water extreem schoon is doordat het in het nabijgelegen Corfu-kanaal circuleert. Vlak bij het strand liggen vijf kunstmatige riffen, of beter gezegd scheepswrakken. De zorgvuldig schoongemaakte wrakken zijn tot zinken gebracht om de overlevingskansen van de lokale flora en fauna te vergroten, aangezien de Albanese kustlijn verder voornamelijk uit zand en zeewier bestaat.

Adembenemende zonsondergang in Lukové

In de buurt van Saranda vind je ook veel kleinere dorpjes met rustigere stranden. Lukové is de naam van een van de dorpen langs de Albanese Rivièra in het noorden. Vanaf Saranda is het een half uur rijden naar het mooie strand van het dorp. Het strand wordt begrensd door enkele eenvoudigere strandtentjes die in het hoogseizoen geopend zijn. Als je stopt voor zonsondergang, kun je de roodgloeiende schijf van de zon zien zinken in de Ionische Zee met Noord-Corfu als achtergrond.

Het langste zandstrand van de Ionische Zee

Ongeveer vijf kilometer ten noorden van Saranda ligt ook het dorp Borsch met 2.500 inwoners. Hier vind je ook het langste zandstrand van de Ionische Zee, dat zich over een halve mijl uitstrekt. Als je onderweg een verfrissende stop wilt, is er een café boven het strand waar je midden tussen de watervallen zit. Bestel een taxi voor een hele dag en spreek vooraf de prijs af.

Borsch waterval

Vind jouw reis