Eten uit Saranda

Eten en amusement in Saranda

Vers gevangen vis, smakelijke zeevruchten en lokaal geteelde groenten staan ​​op het menu in Saranda. Hier krijg je concrete tips over de meest authentieke eetervaringen van Saranda en kun je meer lezen over wat het nachtleven te bieden heeft.

Vers gevangen vis en verse zeevruchten

Alle restaurants in Saranda hebben vers gevangen vis op het menu staan. Proef gerust de verse mosselen, die in verschillende variaties bereid en geserveerd worden. De mosselen komen uit het nabijgelegen Butrint en worden 's morgens vroeg op de markten verkocht - om misschien als lunch op jouw bord te belanden.

Als je zin ​​hebt in luxe, kunnen we Restaurant Paradise aanbevelen, dat prachtig aan zee ligt.

Het wordt beschouwd als het beste (en duurste) restaurant van Saranda - maar het is niettemin zeer betaalbaar! Hier kun je onder andere ongelooflijk lekkere inktvisgerechten bestellen.

Een buitengewone restaurantervaring wacht op je in restaurant Pupi bij hotel Jaroal. Hier eet je heerlijk goede vis, soms met live Balkanmuziek en spontaan dansen.

Ditjes en datjes

Saranda's enige Frozen Yoghurtrestaurant is de Kayak-ijsbar. Eigenaar Hallis, die 17 jaar in Athene woonde, bracht het idee van deze populaire en gezonde delicatesse naar Saranda en serveert nu al twee jaar zelfgemaakte Italiaanse gelato en Frozen Yoghurt aan de bezoekers van de stad.

Omdat de Albanezen zelf de charme van Frozen Yoghurt nog niet hebben ontdekt, beperkt Hallis de verkoop tot het hoogseizoen. Kajakken is mogelijk dichtbij hotel Kaonia langs de promenade op weg naar de haven.

Iedereen houdt van pannenkoeken - tenminste in het kleine pannenkoekenrestaurant Like Crêperie, dat midden op de boulevard ligt. Eigenaren Victor en George voorzien hun gasten al drie jaar van pannenkoeken en wafels. De meeste mensen zijn het met ons eens dat dit het beste pannenkoekenrestaurant van Saranda is. Of zoals Victor meestal zegt: "Mijn naam is Victor en ik bak de lekkerste pannenkoeken".

In de buurt van de haven zijn er tal van lokale marktkraampjes, waar de handelaars van de stad verse groenten en fruit aanbieden. Mis deze charmante boerenmarkt niet, elke dag geopend tussen 07.00 uur en 13.00 uur

Zin in pizza?

In Zuid-Albanië is de eetcultuur grotendeels een mengelmoes van traditionele gerechten uit de buurlanden Griekenland en Italië. In restaurant Piceria Alfa zijn er veel verschillende pizza's om uit te kiezen - deze worden rechtstreeks uit de steenoven geserveerd.

Je vind het restaurant aan het water, vlakbij hotel Butrinti. Prijzen liggen tussen de 400 en 800 lek en gasten kunnen ook gebruik maken van gratis wifi.

Nachtleven

Geniet van een gezellige avond en goede drankjes in een van Saranda's clubs. Overdag geniet je vanaf een ligstoel van de gemoedelijke sfeer en 's avonds veranderen de plekken in volwaardige nachtclubs met de nieuwste muziek. De meeste clubs bevinden zich buiten tot aan het water, wat de ervaring nog geweldiger maakt. De club die het dichtst bij het centrum van Saranda ligt, heet Orange. We kunnen ook de Mango Beach Club aanbevelen, die iets buiten de stad ligt, maar toch een bezoek waard is.


Vind jouw reis