Prachtige stranden in Albanië

De prachtige stranden zijn een van de belangrijkste troeven van Albanië als vakantiebestemming. Er zijn zowel gouden zandstranden als witte stranden met kiezels. Kristalhelder turkoois water nodigt uit tot een heerlijke duik tijdens de zomerhitte. Langs de lange kustlijn vind je kleine verborgen juweeltjes of geniet je van het comfort van de grotere stranden met ligbedden en restaurants.

De stranden van de Albanese Rivièra

Het zuidelijke deel van de prachtige kust van Albanië, van Dhermi naar het zuiden, wordt gewoonlijk de Albanese Rivièra genoemd. Ook onze bestemming Saranda vind je hier. Langs de Rivièra zijn veel mooie stranden, van kleine afgelegen baaien tot lange mooie zandstranden.

Gjipe Beach, Albanië

Aan het noordelijke deel van de Albanese Rivièra ligt het kleine dorp Dhermi, met een van de beroemdste stranden van Albanië. Het resort en het strand zijn erg populair, maar dankzij de lengte is er voldoende ruimte. Het strand bestaat uit witte kiezels en het water is heerlijk kristalhelder. Ten zuiden van het strand zijn kleine baaien met grotten.

Net ten noorden van Dhermi liggen de twee noordelijkste stranden van de Rivièra, Palasa en Drymades. Op het prachtige strand van Palasa heerst rust. Het strand bestaat uit wit zand afgewisseld met rotsen. Een paar kleine cafés bieden verfrissende drankjes en eenvoudig eten.

Ten zuiden van Dhermi, halverwege Himara, liggen de twee mooie stranden Gjipe en Jala. Gjipe is een klein juweeltje van een strand, verscholen tussen twee grote rotsen. Om hier te komen, duurt het ongeveer 30 minuten lopen over gevarieerd terrein. Op korte afstand naar het zuiden trekt het gemakkelijker bereikbare Jala-strand aan met zijn schoonheid en azuurblauwe wateren.

Ksamil-strand buiten Saranda

Rustige stranden rond Himara

Het kleine authentieke dorpje Himara heeft twee prachtige stranden met heerlijk helder water, Himara strand in het dorp zelf en Potami strand iets ten zuiden van het dorp. Beide stranden bestaan ​​uit kiezels, dus zwemschoenen zijn hier handig.

Net ten noorden van Himara vind je het lange witte kiezelstrand van Livadhi, dat prachtig langs de glooiende heuvels ligt. Het is een rustig strand met een paar kleine strandtentjes, winkeltjes en campings.

Borsh is een van de langste stranden van Albanië - maar liefst 7 km lang. Het strand strekt zich uit langs een golvend landschap met olijfgaarden. Je kunt hier gemakkelijk komen vanuit zowel Himara als Saranda.

Saranda en Ksamil

Het populaire Saranda is de belangrijkste badplaats van de Rivièra. Binnen de stad lonkt een smal wit kiezelstrand met helder water. Er zijn ook verschillende leuke stranden in de buurt. Ksamil, een korte busrit ten zuiden van Saranda, is het populairst. Hier strekt zich een fijn wit zandstrand uit langs de prachtige baai met turkooisblauw water. In de baai liggen drie kleine eilandjes die je per boot kunt bereiken. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn diverse watersporten mogelijk.

Strand langs de Riviera van Durres

Op weg naar Ksamil ligt het kleine paradijselijke strand van Pulebardha. Als je rust en stilte wilt, is dit het strand voor jou - aangezien het strand een beetje uit de weg ligt, zijn er hier aanzienlijk minder mensen dan in Ksamil.

Durres riviera

Bij de havenstad Durres ligt het langste strand van Albanië dat zich bijna anderhalve kilometer naar het zuiden uitstrekt. Het lange, brede strand met zacht wit zand is ondiep en kindvriendelijk. Er zijn voldoende ligbedden en parasols onder de vele hotels en een breed scala aan watersporten. Langs het strand loopt een mooie boulevard.


Vind jouw reis