Burj Khalifa in Dubai

De hoogte in voor de Burj Khalifa

Een ritje naar de Burj Khalifa is een must als je naar Dubai gaat. Deze futuristische toren van beton, glas en staal reikt 828 meter de lucht in en is het hoogste gebouw ter wereld. Stel je voor: twee en een halve Eiffeltoren op elkaar gestapeld. In één minuut brengt de snelste lift ter wereld je naar de 124e verdieping met een adembenemend uitzicht over Dubai.

Burj Khalifa De Burj Khalifa heeft 163 verdiepingen.

Dubai zit er graag bovenop, wat er ook gebeurt. Natuurlijk hebben ze er ook voor gezorgd dat ze de toppositie innemen als het gaat om hoge gebouwen. Begin 2009 bereikte de Burj Khalifa zijn uiteindelijke hoogte van 828 meter en was de overwinning een feit. Het versloeg zelfs zijn voorganger, Taipei 1 in Taiwan, met 320 meter.

Met zijn 163 verdiepingen is de Burj Khalifa een indrukwekkend gezicht, vooral 's avonds als de hele toren verlicht is. 

Op de top van de wereld

Als je er toch bent, is het een fascinerende ervaring om een van de verdiepingen met uitzichtpunten te bezoeken die openstaan voor het publiek. Neem de lift naar het uitzichtplatform At the Top op de 124e verdieping, 452 meter boven in de toren. De gebouwen eronder lijken op Lego-huisjes, hoewel sommige 200 en 300 meter hoog zijn. Je kunt ook verdieping 148 bezoeken, die maar liefst 555 meter boven de grond ligt! 

Op een heldere dag kun je heel Dubai, de woestijn en de Perzische Golf zien. Je kunt ook de licht- en watershow bij de naastgelegen Dubai Fountain van bovenaf bewonderen.

Als je precies wilt weten wat je onder je ziet, kun je ter plekke een audiogids in het Engels kopen.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Dubai, vind je favoriete plek op Dubai of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Dubai

Dubai zit vol verrassingen en het aanbod aan excursies is bijna onbeperkt. Lees onze reistips om b.v. vind spannende bezienswaardigheden, prachtige stranden en ongeëvenaarde winkels.

Al onze reistips voor Dubai bekijken

Dubai

  • Non-stopvluchten met bekroonde Emirates
  • Ervaar Luxe in Dubai
  • Combineer stads- en strandleven
Bekijk alle reizen naar Dubai

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis