Wild Wadi Waterpark in Dubai

Wild Wadi Waterpark - wateravontuur voor het hele gezin

Als je in Dubai bent en op zoek bent naar koelte gecombineerd met avontuur, raden we je een bezoek aan het Wild Wadi Water Park aan. Er zijn 30 waterattracties geschikt voor alle leeftijden en snelheden. Het golfslagbad, de lazy river of het pronkstuk van Jumeirah Sceirah - welke is jouw favoriet?

Wild Wadi Waterpark in Dubai Wild Wadi Waterpark in Dubai

Juha’s Journey

Voor degenen die gewoon een leuke tijd willen hebben, is Juha's Journey zeker een aanrader! Als je wat avontuurlijker bent, raden we je aan om naar Tantrum Alley te gaan, waar je een aantal echt spannende attracties vindt.  

Het water in Wild Wadi Water Park wordt per seizoen aangepast om je de best mogelijke ervaring te geven. Dit betekent dat het water in de wintermaanden iets warmer is en in de zomermaanden iets koeler om je koel te houden.

Als je even wilt pauzeren van de wateravonturen, is het mogelijk om overdag je eigen hutje te huren. In totaal hebben acht personen toegang tot hun eigen paradijsje in het park met ligstoelen, parasols en handdoeken. Er is ook een koelkastje voor je gereserveerd met koud drinken en fruit. 

Plezier voor alle leeftijden

Kinderen en volwassenen van alle leeftijden zijn hier welkom, zelfs baby's (zolang ze een zwemluier dragen). Houd er rekening mee dat kinderen 110 cm lang moeten zijn om in bepaalde attracties te mogen, maar er zijn ook attracties voor kleinere kinderen.

Waterparken in Dubai Waterparken in Dubai

De attracties zijn ook geschikt voor kinderen tot 110 cm lang

Juha's Journey - Hier zit je in een klein rubberen vlot terwijl je in drie etappes over een 360 meter lange zogenaamde Lazy River rijdt. In de eerste twee etappes word je met waterkanonnen een kleine heuvel op geduwd en in de laatste etappe ga je een paar seconden naar beneden. Een volledig ongevaarlijke rit, met andere woorden. Je kind mag hier alleen in, maar Wild Wadi Water Park wil graag dat je meekomt om een oogje in het zeil te houden.

Flood River - Je begint de tocht in een kleine pof waar je zelf in rijdt. Ook hier worden waterkanonnen gebruikt om je omhoog te duwen en wat meer drop te geven in de kleine "kliffen". Een gezellige rit voor alle leeftijden. Voor kinderen die nog niet helemaal kunnen zwemmen, zijn er zwemvesten te leen. Deze attractie is iets spannender dan bijvoorbeeld Juha's Journey.

Juha's Dhow and Lagoon - In dit deel van het park kunnen alle kinderen spelen en plezier maken. Juha's Dhow and Lagoon is als een eigen klein waterpark voor jongere kinderen. Er zijn kleine glijbanen en waterpistolen om mee te schieten. Elke twee minuten wordt er een grote emmer met 60.000 liter water in een grote waterval gegooid. 

Breakers Bay - Dit is een groot zwembad met een golfslagmachine die golven in verschillende formaties creëert. Kinderen die niet goed kunnen zwemmen moeten zwemvesten dragen, want de golven kunnen 1,5 meter hoog zijn.

 

Attracties voor iedereen langer dan 110 cm

Jumeirah Sceirah – Dit is een van de paradepaardjes van Wild Wadi Water Park. Hier sta je met je benen en armen gekruist in een kleine buis en dan wordt de vloer van je voeten weggetrokken. 32 meter hoog in de lucht ga je dan recht naar beneden in de 120 meter lange buis, met een snelheid van 80 km/uur. Zorg ervoor dat je deze attractie vroeg op de dag bezoekt, want later in de middag kan hij gesloten zijn. Dit is ook de enige attractie die je niet kunt filmen met een activiteitencamera.

Burj Surj – Je stapt in een grote drijvende ring en gaat een hobbelige en natte rit naar beneden. De baan is deels open, deels in buizen en je hoeft niet bang te zijn als je in deze ring stapt, want hij gaat niet erg snel. Er kunnen maximaal vier mensen in het vlot.

Tantrum Alley – Met een iets hoger tempo en scherpere bochten is dit iets enger dan Burj Surj. Ook hier zit je in een vlot, maar dit keer moet je je vasthouden aan het handvat van het vlot.  

Master Blasters – Hier zit je in een cirkel en rijd je op een waterglijbaan die zich over het hele park uitstrekt. Er zijn een paar stops onderweg waar je even op adem kunt komen voordat je van de volgende etappe wordt geduwd door de bodyguards van Wild Wadi Water Park die het park constant in de gaten houden. Dit is een van de langste attracties in het park.

Whipeout and Riptide – Dit is een van de weinige surfmachines ter wereld! Leen een wetsuit en ga op je buik liggen om te testen hoe het voelt om door een grote golf te surfen. Als je een echte pro surfer bent, kan dit echt een leuke uitdaging zijn.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in Wild Wadi Water Park. Je kunt wel een fles water van een liter meenemen. Er zijn restaurants in de buurt die van alles verkopen, van barbecue tot pizza, en rond het waterpark vind je ook een aantal kraampjes die ijs, popcorn en frisdrank verkopen.  

Openingstijden en informatie

Het park is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. 

De prijzen kunnen variëren, lees er hier meer over.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Dubai, vind je favoriete plek op Dubai of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Dubai

Dubai zit vol verrassingen en het aanbod aan excursies is bijna onbeperkt. Lees onze reistips om b.v. vind spannende bezienswaardigheden, prachtige stranden en ongeëvenaarde winkels.

Al onze reistips voor Dubai bekijken

Dubai

  • Non-stopvluchten met bekroonde Emirates
  • Ervaar Luxe in Dubai
  • Combineer stads- en strandleven
Bekijk alle reizen naar Dubai

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis