Dubai Mall

Dubai Mall - een paradijs om in te winkelen

Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Op een oppervlakte ter grootte van vijftig voetbalvelden zijn maar liefst 1200 winkels gevestigd. Naast alle winkels heeft het winkelcentrum ook een dinosaurusskelet, een aquarium, een schaatsbaan en een gigantische bioscoop. Dit is een van de coolste ervaringen in Dubai!

Dubai Mall - winkelen tot je erbij neervalt

Winkels voor iedereen

Met 1 200 winkels om uit te kiezen, garanderen we dat je iets vindt dat bij je past. Hier kun je van alles kopen, van boeken, snoep en speelgoed tot trouwjurken, camera-accessoires en instrumenten. Veel van de winkels zullen je bekend voorkomen, zoals H&M, Topshop, Luis Vitton en Rolex, maar er is ook een hele reeks Arabische merkwinkels en juweliers.

In de Dubai Mall draait alles om exclusiviteit. Wees erop voorbereid dat de prijzen hier hetzelfde zijn als in Zweden of hoger. Maar als je in november naar Dubai komt, valt het samen met de uitverkoop, dus grijp je kans om te onderhandelen in de Dubai Mall!

Neem een traditioneel Arabisch kostuum mee naar huis of koop een echt Perzisch tapijt als souvenir. Wat je ook zoekt, we raden je aan een paar goede wandelschoenen mee te nemen, want het kan meerdere dagen duren om door alle winkels te lopen. Als je verdwaalt in het gigantische winkelcentrum, is er een auto die je gratis naar de juiste plek kan brengen. Het is misschien ook een goed idee om je reis te beginnen met een bezoek aan de Dubai Mall, dan kun je, als je aan het eind van je vakantie wat tijd over hebt, teruggaan om de rest van het spektakel hier te bekijken. 
 

Eten en drinken

De Dubai Mall heeft een foodcourt waar gerechten uit alle hoeken van de wereld worden geserveerd. Of je nu trek hebt in traditioneel Arabisch eten of in een Amerikaanse hamburger, er is altijd een plek waar je kunt gaan zitten. De Dubai Mall heeft 43 cafés, 47 fastfoodketens en 59 restaurants. Je vindt de lijst met alle eetgelegenheden hier. Waar je ook bent in het winkelcentrum, een restaurant is nooit ver weg. Bezoek een van de restaurants met uitzicht op de Burj Khalifa of waarom ga je niet zitten met de gigantische waterfontein in zicht?

Dubai Mall en schaatsbaan

Ervaringen

 

Een echte dinosaurus

Wat is een winkelcentrum zonder dinosaurusskelet? In de Dubai Mall houdt een reusachtige dinosaurus, Amphicoelias brontodiploducus of Dubai Dino, zoals hij algemeen bekend staat, de wacht. De dinosaurus werd in 2008 ontdekt in Wyoming, VS, en werd net op tijd naar Dubai Mall gevlogen voor de openingsceremonie in 2014, toen de 7,6 meter hoge dinosaurus werd onthuld. Het is het meest complete exemplaar van Amphicoelias brontodiploducus ter wereld. Een geweldige ervaring voor jong en oud!

SEGA Republic

Natuurlijk is er ook een pretpark in Dubai Mall. Hier zijn twee verdiepingen gevuld met 9 coole attracties, 250 verschillende spelmachines en ander plezier voor zowel volwassenen als kinderen. Voor 175 dirham (ongeveer 430 SEK) kun je hier de hele dag blijven als je wilt!

Olympische ijsbaan

Als je het warm hebt na een hele dag winkelen of gewoon een pauze wilt nemen en je weer thuis wilt voelen, kun je altijd de ijsbaan in Dubai Mall proberen. De ijsbaan is elke dag ongeveer 2 uur geopend voor het publiek. Als je een buitengewone ervaring wilt, raden we je een avondsessie na 18:00 uur aan. De hele ijsbaan wordt verlicht door discolampen en de eigen dj's van Dubai Mall draaien de nieuwste hits voor je. Heb je geen schaatsen bij je in Dubai? Geen nood, je kunt ter plekke materiaal huren. Een paar schaatsen kost 5 dirham (ongeveer £12) en je kunt ter plekke ook sokken kopen.

De grootste dansende fontein ter wereld

Naast het hoogste gebouw ter wereld vind je ook 's werelds grootste dansende fontein vlak naast Dubai Mall. Elke dag kun je getuige zijn van de water- en lichtshow met 6.600 superheldere lichten en watervallen die 150 meter de lucht in schieten. Dit komt overeen met de hoogte van een wolkenkrabber van 50 verdiepingen en er wordt gezegd dat je de felle lichten vanuit de ruimte kunt zien! De fontein toont zijn pracht twee keer per dag op zaterdag t/m donderdag om 13:00 en 13:30 uur, vrijdag om 13:30 en 14:00 uur en elke dag één keer per half uur tussen 18:00 en 23:00 uur. Met andere woorden, je kunt het niet missen. Als je de fontein van dichtbij wilt zien, kun je een ritje op een van de boten boeken voor 65 dirham.

Reusachtig zoutwateraquarium  

Wereldrecords zijn er in overvloed in Dubai, en natuurlijk heeft The Dubai Mall ook een van de grootste zoutwateraquaria ter wereld, met een 8 meter hoog en 33 meter breed kijkgedeelte waar je recht in het aquarium kunt kijken. Het aquarium herbergt meer dan 33.000 vissen en zeedieren, met 85 vertegenwoordigde soorten. Enkele van de populairste zijn de haaien en roggen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze mist, want er zijn er 400 in het aquarium.

Voor degenen die het niet genoeg vinden om op het droge te staan en het onderwaterleven te bewonderen, is er een stalen kooi waarmee je het aquarium in kunt duiken en de verbazingwekkende vissen van heel dichtbij kunt bekijken. Als je op zoek bent naar meer spanning, kun je met een zuurstofslang in het zwembad duiken, direct tussen de grote en ongevaarlijke zandtijgerhaaien.

Goed om te weten over Dubai Mall

Het winkelcentrum opent om 10.00 uur en sluit tussen 24.00 en 1.00 uur, afhankelijk van de dag van de week.

Direct naast Dubai Mall staat de Burj Khalifa - het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt kaartjes kopen voor de Burj Khalifa in de Dubai Mall.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Dubai, vind je favoriete plek op Dubai of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Dubai

Dubai zit vol verrassingen en het aanbod aan excursies is bijna onbeperkt. Lees onze reistips om b.v. vind spannende bezienswaardigheden, prachtige stranden en ongeëvenaarde winkels.

Al onze reistips voor Dubai bekijken

Dubai

  • Non-stopvluchten met bekroonde Emirates
  • Ervaar Luxe in Dubai
  • Combineer stads- en strandleven
Bekijk alle reizen naar Dubai

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis