Yoga & Meditation

Frida Wirsén

De populaire yogadocent Frida Wirsén is te gast bij verschillende Apollo Sports Powered by Playitas hotels en biedt zowel heerlijke dynamische yoga in verschillende tempo's en moeilijkheidsgraden, maar ook rustgevende yin yoga, pranayama en meditatie. Je krijgt de kans om verschillende vormen van yoga uit te proberen en het maakt niet uit of je een ervaren yogi bent of nog nooit yoga hebt geprobeerd. De belangrijkste focus is om je goed te voelen in lichaam en geest en niet om te presteren.

Alle onderstaande yogaconcepten zijn ontworpen om je een sterk en veerkrachtig lichaam te geven, veel plezier en energie te geven. Tegelijkertijd krijg je de mogelijkheid voor een harmonieuze ziel, verbeterde mobiliteit en om eventuele stress te verminderen en je slaap te verbeteren.


Lesbeschrijving

Sunrise yoga is een zachte, heerlijke start voor lichaam en geest. Om de dag op de beste manier te beginnen, doen we yoga tot zonsopgang en doen we ook enkele fijne dankbaarheidsoefeningen die we de rest van de dag met ons mee kunnen dragen. Hier krijg je de kans om het lichaam te laten starten in heerlijke zonnegroeten en zachtjes te landen in enkele fijne meditatieve oefeningen. Een belangrijke les om de rest van de dag een goede balans en rust te vinden. Mooie houdingen die het lichaam strekken en zachte bewegingen die je energie op gang brengen.

Tijdens Meditatie ervaar je een body scan en andere meditatieve oefeningen om de geest tot rust te brengen. Er zijn veel verschillende meditatietechnieken die helpen om naar binnen te kijken, de geest te versterken en meer aanwezigheid in het lichaam te creëren en je krijgt tijdens deze les belangrijke tools aangereikt om het stressniveau te verlagen, te landen in een meer fysieke en mentale ontspanning. Hier krijg je de ruimte om meer gefocust te worden en mogelijk helderheid en perspectief op dingen te krijgen.

Yoga Nidra is een geleide meditatietechniek voor je lichaam om diep te ontspannen. Voordelen zijn dat het helpt om mentale en fysieke spanning op te lossen. Net als bij een bodyscan waarbij je bewustzijn rond je lichaam wordt bewogen, begeleid ik je door mijn stem en lig je ontspannen in Shavasana (met je rug en achterste dijen, verankerd in je yogamat). Nidra betekent "slaap" in het Sanskriet, het is een krachtige kans om in een staat tussen waken en slapen te komen. Een yogaslaap waarbij je mentaal bewust en aandachtig bent hoe het lichaam zich meer verankert in een diepe ontspanning.

Yin Yoga is een van de rustigste vormen van yoga met zittende en liggende houdingen. Yin yoga is magie voor het lichaam, dat eindelijk tijd kan krijgen voor een zacht en rustig herstel. De focus in yin yoga is om het hele lichaam te laten ontspannen om eventuele spanning in de gewrichten en het bindweefsel los te laten. Elke positie wordt enkele minuten vastgehouden om het lichaam te stimuleren. Aangezien u tussen 3-5 minuten in de posities zult landen, is het in uw voordeel om comfortabel en comfortabel te liggen. Voordelen van yin yoga zijn dat het makkelijk te beoefenen is, je kalmeert zowel lichaam als geest, vermindert stress en angst.

Hatha yoga met een focus op houdingen, waarbij je langzaam en soepel opgaat in de houding. Voor degenen die hun mobiliteit willen vergroten en willen leren over prachtige yogahoudingen. Hier kom je staande, zittende en liggende posities tegen die in lange, zachte ademhalingen worden vastgehouden. Hathayoga is een vereniging van lichaam, ziel en geest en ook een balans tussen activiteit en rust.

In Vinyasa Yoga bewegen we tussen posities met je adem voorop, een stroom die je verwarmt. De klas is opgebouwd rond een thema en er zijn elementen van speelsheid en uitdaging voor degenen die dat willen. Je ervaart heerlijke ademhalingsoefeningen, sterke houdingen en flows die je warmte van binnenuit geven. Een yogasessie die je een gevoel van kracht, balans en mooie, heerlijke, krachtige energie geeft.

Vinyasa Healing is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga. Een vloeiende sterke vinyasa om de bloedsomloop en je adem te verhogen. Uiteindelijk land je veilig in een langere ontspanning waar healing en massage zijn inbegrepen. In deze oefening vergroot je flexibiliteit, kracht en krijg je een beter begrip van het lichaam en de knop.

DanceEnergyYoga volgt het ritme van je hart en het ritme van je ademhaling, van begin tot eind. Bevrijdende dans, gecombineerd met het synchroniseren van je adem en yogahoudingen. Opgaan in de magische wereld van yoga en onze lach en adem ons lichaam laten leiden in prachtige bewegingen. Energieke vloeiende les.


Programma

De gastdocent geeft elke dag 2-3 lessen, met uitzondering van aankomst- en vertrekdagen. Het programma wordt ter plaatse in het betreffende hotel gepresenteerd


Wie kan deelnemen?

Onze trainingshotels zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve vakantie en een actieve levensstijl. Reist u alleen? Bij ons ben je nooit alleen. In een sporthotel vind je altijd gemakkelijk trainingsmaatjes en gelijkgestemden, of je nu alleen reist, met z'n tweeën, met vrienden of als gezin. Ga met ons mee voor een bomvolle vakantie- en trainingsweek waarin je doet wat je leuk vindt, nieuwe dingen uitprobeert wanneer je maar wilt of gewoon een dagje rustig aan doet.


Hoe boek ik en hoeveel kost het?

Alle trainingen met onze gastinstructeurs zijn gratis voor degenen die in het betreffende hotel verblijven tijdens de week van het gastoptreden. Om te boeken klik je op de boekingslink rechts en ga je naar de huidige datum van de trainingsweek. Er is geen voorinschrijving nodig om de sessies bij te wonen.

* Enkele lessen in het Playitas Resort vereisen een extra vergoeding. 

Info over de week

Prijs: Alle trainingen tijdens de week zijn gratis en zijn bij de prijs inbegrepen als je deze week een reis naar het betreffende hotel boekt.

Enkele lessen in het Playitas Resort vereisen een extra vergoeding. 

Data & hotels:

2-9 juli 2024, Playitas Resort

26 aug - 2 sept 2024, Sivota Retreat - powered by Playitas

 

Vertrekplaats: verschillende luchthavens mogelijk tijdens het boeken.

Dit bevat:

  • Alle trainingen doordeweeks met gastinstructeur Frida Wirsén
  • Topklasse hotel & trainingsfaciliteit.

Boek Playitas Resort

Boek Sivota Retreat - powered by Playitas

Vragen? Neem contact met ons op: [email protected]


Over de instructeur

Frida Wirsén

Frida Wirsen @yogabyfrida

Frida beoefent al meer dan 20 jaar yoga en geeft al meer dan 12 jaar les. Als ervaren yogadocent geeft ze les in yogapraktijken zoals Hatha, YinYoga, Yoga Nidra en Vinyasa. Sinds dans een groot deel van Frida's leven uitmaakt, heeft ze prachtige concepten bedacht zoals DansYoga, DanceEnergyYoga en VinyasaHealing die je een prachtige combinatie geven van heerlijke yogahoudingen en danschoreografieën. Een mix van Yin en Yang, Rust en Energie, Stilte en Beweging. Ze is een van de toonaangevende yogadocenten van Zweden en wil altijd met plezier yoga geven. Twee jaar op rij is ze genomineerd als rolmodel van het jaar en groepsinstructeur van het jaar voor het gouden hart. Met één been in de yogafilosofie vermengt ze haar concepten met wetenschappelijke onderbouwing. Frida is een gezondheidswetenschapper en heeft een studie geschreven over "Kan yoga stress verminderen en meer fysieke activiteit motiveren? : Een interviewstudie over MediYoga in de geneeskunde en sportwetenschap.

Met haar bedrijf "YogaByFrida" zet ze concepten over de hele wereld door middel van workshops, yoga retreats en yoga-evenementen. Als gezondheidsinspiratie bij Svensk Hälsokost schrijft ze artikelen over yoga en hoe je een meer holistisch gezond leven kunt leiden. En als de verspreider van vreugde die ze is, wil ze je inspireren tot een meer holistische algehele gezondheid. Lees hier meer over Frida: @yogabyfrida of www.fridawirsen.se


Over de hotels

Playitas Resort

Welkom in Playitas Resort - een van Europa's grootste sporthotels voor zowel doorsneejoggers als topsporters. Met meer dan een miljoen vierkante meter vol trainingsmogelijkheden is het geschikt voor zowel actieve gezinnen als stellen of alleenreizenden, jong of oud. Wat dacht je van het grootste fitnesscentrum van de Canarische Eilanden, tennisbanen, een fietscentrum met de nieuwste modellen, een olympisch 50-meterbad, een golfbaan met 18 holes en heel veel begeleide trainingssessies.

Lees meer over Playitas Resort

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat - powered by Playitas is een onlangs gerenoveerd en uniek hotel in Sivota op het Griekse vasteland. Het hotel is geschikt voor diegenen die ontspanning in een schilderachtige en ongerepte omgeving willen combineren met een breed scala aan sporten en trainingen. Fietsen of hardlopen in de bergen, padel of tennis spelen, of een bezoek brengen aan de sportschool, die is uitgerust naar Olympische normen. Als u niet aan land wilt blijven, kunt u kajakken, naar het strand van Bella Vraka waden of eilanden en grotten ontdekken vanaf uw stand-up paddleboard of een boot. Daarnaast heb je dagelijks toegang tot de diverse groepstrainingen en yoga van het hotel.

Lees meer over Sivota Retreat - powered by Playitas