Tips van de experts: Waarom je meer uit je training haalt op vakantie

Fitnessen op vakantie wordt steeds populairder. Maar welk type fitnessvakantie past bij jouw behoeften? En hoe kun je je training naar een hoger niveau tillen? Apollo Sports Manager Daniel Giray geeft je alle tips die je nodig hebt voor de ultieme fitnesservaring.

Behoor jij tot degenen die het afgelopen jaar nieuwe, gezonde gewoonten hebben aangenomen om te bewegen? Veel Nederlanders bewegen meer en zijn actiever buiten dan voorheen. En voor degenen die er nog niet aan toe zijn gekomen, kan een trainingsreis de perfecte manier zijn om vóór het seizoen te beginnen met trainen.

"Een goede trainingsreis is voor iedereen"

- Je kunt zelf een goede trainingsreis samenstellen en gaan wanneer het jou uitkomt. Je moet als beginner, ervaren sporter of topsporter kunnen komen en de kans krijgen om op jouw niveau te trainen. Hoe dan ook, er moet een mogelijkheid zijn om nieuwe dingen te proberen en jezelf uit te dagen. En dan herstellen met zwembad, zon, stoel, lekker eten en drinken," zegt Daniel Giray, sportmanager bij Apollo.

De mogelijkheid om alle maanden van het jaar op trainingsreis te gaan is iets wat Daniel Giray extra belangrijk vindt. Veel andere touroperators organiseren groepsreizen met een vast programma voor een beperkte tijd. Dit is een mentaliteit die Apollo Reizen wil doorbreken, omdat wij willen dat de reiziger zelf zijn of haar arrangement kan bepalen.

Padel wordt steeds populairder. Apollo werkt er hard aan om padel aan te bieden in verschillende hotels.

Gevarieerd programma - het hele jaar door

- Veel andere touroperators organiseren trainingsreizen in het laagseizoen en schakelen dan de rest van het jaar over op een puur zon- en strandconcept. Dit vermindert de kwaliteit en is ook niet goed. Bij ons zijn er daarom instructeurs in dienst bij de hotels die een breed en gevarieerd programma aanbieden - het hele jaar door. Daarnaast worden er faciliteiten en infrastructuur gebouwd voor training," zegt Daniel Giray.

Volgens Daniel Giray is er geen specifieke persoonlijkheid voor vakantietraining. Dit betekent dat het aanbod hierop is aangepast. Apollo Reizen biedt het grootste aanbod van sport- en trainingshotels, trainingsvakanties en trainingskampen in Nederland- met de nadruk op buitenactiviteiten. Crossfit, fietsen, groepslessen en yoga worden gemengd met watersporten zoals kajakken, SUP en golfsurfen. Nieuw voor dit jaar is de mogelijkheid om complete begeleide wandelvakanties te boeken, inclusief vluchten, accommodatie en maaltijden.

- Griekenland heeft zich hier ontpopt als het nieuwe wandelparadijs met de perfecte combinatie van prachtige natuur, boeiende cultuur en authentiek Grieks eten en drinken.  Er zijn wandelroutes langs kliffen boven prachtige ravijnen op Kreta of minder geavanceerde tochten tussen wijngaarden in de Vallei van de Nachtegaal op het eiland Samos," zegt Daniel Giray.

Haal meer uit jouw training

Ook nieuw in 2023 is de focus op padel. In totaal hebben vijf hotels nu nieuwe buitenbanen voor padel, waarvan drie in Griekenland: Sivota Retreat - powered by Playitas op het Griekse vasteland, Porto Myrina - powered by Playitas op het eiland Limnos en het nieuwe boetiekhotel Porto Plomari op het eiland Lesbos. Daarnaast zijn er drie nieuwe banen gebouwd in het Aqua Vista - powered by Playitas hotel in Hurghada en vier nieuwe banen in het vlaggenschip Playitas Resort op Fuerteventura.

Maximale hartslag en ligstoel zijn de perfecte combinatie! Wat je ook kiest om te doen tijdens je sportvakantie, hier zul je het verschil merken. Je kunt gefocust trainen, meer tijd voor jezelf hebben en daardoor meer resultaat behalen dan thuis. Een ervaring waar je nog lang van zult genieten, zegt Daniel Giray.

Vakantie is de perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen. Misschien yoga? Vakantie is de perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen. Misschien yoga?

Daniel's tips en tricks: Hoe jij jouw trainingsreis zo goed mogelijk kunt organiseren.

1. Stel doelen voor je fitnessreis. Of je nu een nieuwe persoonlijke record wilt neerzetten of de ambitie hebt om gewoon te beginnen, stel doelen. Het zal leuker zijn en je een betere focus geven.

2. Reserveer extra sportmateriaal voor vertrek. Het is makkelijk en niet duur om je favoriete spullen zoals een fiets, surfplank, fietsschoenen of yogamat mee te nemen op reis. Boek dus je sportuitrusting en extra bagage voordat je op reis gaat. Als je iets nodig hebt, kun je het vaak ter plekke huren of kopen.

3. Sport als het koel is. Een rondje hardlopen of wandelen op het strand in de ochtend is niet alleen Instagram-vriendelijk, maar ook slim en effectief. Als je midden op de dag wilt sporten, kun je dat doen in de fitnessruimte, op een van de overdekte fitnessdecks of een wateractiviteit doen, zoals wateraerobics, SUP en kajakken.

4. Blijf gehydrateerd en energiek. Het klimaat beïnvloedt je lichaam en de hitte zorgt ervoor dat je meer vocht nodig hebt. Houd er ook rekening mee dat hoe meer je drinkt, hoe meer je mineralen en zout moet aanvullen.

5. Rust is belangrijk. Net als thuis is te veel alcohol en zwaar eten geen optimale combinatie om te sporten. Maar omdat het vakantie is, moet je ervan genieten. Plan rustdagen in zodat je lichaam kan rusten en herstellen.

6. Durf iets nieuws te proberen. Je lichaam gedijt bij gevarieerde lichaamsbeweging. Veel Apollo hotels bieden verschillende sporten aan, dus misschien is dit je kans om iets nieuws te proberen? Bekijk het aanbod van het hotel en vraag onze instructeurs om tips.


Goed om te weten

Lees meer over waarom het veilig is om te reizen met Apollo, Covid-19-procedures op onze bestemmingen en krijg antwoord op vragen over je reis.

Apollo is de veilige keuze

Hier kun je meer lezen over wat inbegrepen is als je een vakantie bij ons boekt.

Meer lezen

Inreisvoorwaarden en plaatselijke regels voor bestemming

Lees wat er van toepassing is op uw specifieke bestemming. De informatie wordt continu bijgewerkt en het is belangrijk dat u op de hoogte blijft van wat er tot uw vertrek geldt en wijzigingen kunnen op korte termijn plaatsvinden.

Meer lezen

Vragen en antwoorden

Hier vind je veelgestelde vragen en antwoorden over je reis. Je kunt ook chatten met onze klantenservice of op een andere manier contact met ons opnemen. Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen en antwoorden


Wil je meer inspiratie?

Als je je abonneert op onze nieuwsbrief, ben je als eerste op de hoogte van inspirerende reistips, mooie aanbiedingen en spannend nieuws - rechtstreeks in je inbox.