Fine dining in Griekenland

Fine dining

Vind je het leuk om lekker te eten en naar echt goede restaurants te gaan op vakantie? Ga naar een fine dining restaurant of probeer een restaurant met een of meer Michelinsterren. Kom meer te weten over lekker eten, Guide Michelin en de goede dingen in het leven - welke smaakervaring past bij jou?

Fine Dining

Wat is fine dining

Fine dining wordt vaak beschreven als uit eten gaan in een formeel en duur restaurant, waar bijzonder goed eten met echt goede ingrediënten wordt geserveerd met exclusieve service. Fine dining restaurants hebben vaak een opmerkelijke architectuur en inrichting van materialen van hogere kwaliteit, en bepaalde regels waaraan bezoekers zich moeten houden, zoals een dresscode. De eerste fine dining restaurants openden in de 19e eeuw in New York in de Verenigde Staten, zoals Delmonico's, dat vandaag de dag nog steeds op dezelfde locatie zit.

Fine dining restaurants hebben vaak een luxueuze sfeer en duurdere prijzen. Er is vaak meer personeel in een fine dining restaurant en het personeel is vaak beter opgeleid. Bekroonde chef-koks, meer deskundig bedienend en barpersoneel, sommeliers of andere experts op het gebied van eten en drinken helpen je bij het kiezen van wat je wilt eten en drinken. Het eten is vaak van hoge kwaliteit, gemaakt van luxe ingrediënten en geserveerd met unieke en mooie presentaties. Meestal wordt het eten á la carte geserveerd of als een proefmenu met verschillende kleine gerechten. De kwaliteit van het servies en bestek kan ook hoger zijn en de ruimte kan kleiner zijn om het exclusieve gevoel te versterken en jou als gast meer tijd te geven voor een meer persoonlijke service.

Top 5 beste fine dining restaurants ter wereld op dit moment volgens Theworlds50best.com:

  • Noma, Denemarken
  • Geranium, Denemarken
  • Asador Etxebarri, Spanje
  • Centraal, Peru
  • Disfrutar, Spanje
Michelin restaurants

Michelin-gids

Veel mensen weten dat goede restaurants Michelinsterren kunnen verdienen, maar weinigen kennen de geschiedenis achter de felbegeerde symbolen. De Rode Michelin Gids is een serie gidsen met rode kaft die jaarlijks wordt gepubliceerd door de bandenfabrikant Michelin. De boeken worden ook wel Guide Michelin of Le guide rouge de Michelin genoemd. De eerste editie verscheen in 1900 in Frankrijk om automobilisten aan te moedigen hun auto meer te gebruiken en dus meer Michelin-banden te kopen. Daarom werden deze gidsen samengesteld met wegenkaarten en lijsten van automonteurs, restaurants en hotels. De Franse editie is nog steeds de meest uitgebreide en Frankrijk is het land met de meeste sterrenrestaurants ter wereld. Opname in de gids wordt beschouwd als een grote prestatie op zich en restaurants kunnen 1-3 sterren krijgen.

Tapas in Mallorca

Apollo hotel met Michelinsterren

Het restaurant Il Gallo d'Oro in het Les Suites at the Cliff Bay hotel in Funchal, Madeira, heeft twee Michelinsterren. Het restaurant serveert mediterraanse en Iberisch geïnspireerde gerechten. Voor chef-kok Benoît Sinthon zijn lokale producten een belangrijk ingrediënt. De gerechten worden prachtig gepresenteerd met doordachte kleuren, exclusieve ingrediënten en delicate smaken. Het restaurant is onlangs ook gerenoveerd.

Mallorca voor fijnproevers

Op Mallorca wordt de kookkunst echt beheerst en er zijn verschillende echt luxe restaurants. We raden je aan van tevoren een tafel te reserveren. Lees hier meer over Mallorca voor fijnproevers.
 

Costa del Sol voor fijnproevers

Aan de Costa del Sol zijn er verschillende restaurants die sterren hebben gekregen in de felbegeerde Michelingids. Hier zijn enkele van de restaurants met onderscheidingen (februari 2022). We raden je aan om ruim van tevoren een tafel te reserveren. Lees hier meer over de Costa del Sol voor fijnproevers.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Griekenland, vind je favoriete plek op Griekenland of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Griekenland

Hier vind je onze beste tips voor de gezelligste restaurants, mooiste stranden, interessantste bezienswaardigheden en nog veel meer!

Al onze reistips voor Griekenland bekijken

Griekenland

  • Kristalhelder water en lange taverna-avonden
  • Kleine, authentieke dorpjes op het populaire Kreta
  • Kies uit het romantische Parga, het mooie Rhodos en het prachtige Corfu
Bekijk alle reizen naar Griekenland

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis