Bier

Olie

Probeer je meestal lokaal bier tijdens je vakantie? Maak van de gelegenheid gebruik om meer te leren over wat bier eigenlijk is, over de verschillende soorten bier in de wereld en waar ze worden geproduceerd. Misschien vind je wel een nieuw favoriet bier!

Reistips bier

Wat is bier precies?

Bier is een drank die meestal alcohol bevat, koud wordt geserveerd en al zo'n 7000 jaar wordt geproduceerd. Oorspronkelijk werd bier gemaakt van gist, water en ingrediënten op basis van zetmeel, zoals gerst, tarwe, rijst en maïs. Tegenwoordig is hop een van de hoofdingrediënten van de meeste bieren. Bier kan worden onderverdeeld in verschillende soorten, zoals ale, lager, stout en tarwebier. In de jaren 2000 werd voor het eerst alcoholvrij bier van aanvaardbare kwaliteit geproduceerd.

Hoe wordt bier geproduceerd?

Bier brouwen bestaat in essentie uit zes stappen: mouten, maischen, wort koken, gisten, filteren en pasteuriseren. Elke brouwer heeft zijn eigen recept dat voor elke "batch" opnieuw moet worden gemaakt.

Reistips over bier

Bier in Griekenland

Thessaloniki - Mythos

Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland, is de thuisbasis van het populaire Griekse bier Mythos. Dit bier smaakt het beste en wordt vaak geserveerd in een ijskoud glas, rechtstreeks uit de vriezer.

Santorini - Donkey Beer

Net buiten Kamari, langs de weg naar Fira, ligt de kleine Santorini Brewing Company, die het lokale bier Donkey Beer brouwt. Hier kun je een rondleiding krijgen die natuurlijk eindigt met een proeverij. De ezel als symbool van het eiland blijft terugkomen. Het lokale bier is gelabeld en vernoemd naar dit geliefde dier. Ezelbier is er in drie soorten: Geel, het zwakste, Rood, een goed smakend bier of Gek, het sterkste. 

Korfu – Corfu Beer en Ionian Beer

Corfu produceert de twee lokale bieren Corfu Beer en Ionian Beer, rood of zwart. Tsitsimpyra is ook een typisch bier van Corfu dat erg verfrissend van smaak is.

Tips over bier

Bier in Praag, Tsjechië

Tsjechië is de geboorteplaats van veel beroemde bieren, zoals Staropramen en Starbrono. Praag kan met recht een echte bierstad genoemd worden. Hier kun je van alles doen op het gebied van bier: brouwerijen bezoeken, musea bezoeken, bier proeven en nog veel meer.

Bier in Krakau, Polen

In Krakau kun je kiezen uit veel lokaal bier en de straten zitten vol met bars. Zorg ervoor dat je geniet van het lokale bier van een van de microbrouwerijen T.E.A Time of Pracownia Piwa in de stad.


Vind jouw reis