Lokale specialiteiten

Lokale specialiteiten

Onze bestemmingen barsten van de culinaire sensaties en lokale specialiteiten. Wie ben jij op vakantie? Durf je veel nieuwe gerechten te proberen? Of speel je liever op veilig? Als je het ons vraagt, vinden wij dat je het eten moet ontdekken van het land waar je naartoe reist.

Spaanse tapas en ander lekkers

Tapas, bouquerones, paella, pimentos de padron en sobreasada ... Mallorca heeft een overvloed aan heerlijk eten en spannende delicatessen om te proberen!

Meer lezen

Café con leche, por favor

In Spanje drinken mensen espresso met of zonder warme melk. Wat de koffiecultuur aan de Spaanse Costa del Sol uniek maakt, is de grote verscheidenheid aan smaken. Gebruik ons lexicon om je koffie te krijgen zoals jij hem lekker vindt!

Meer lezen

Heerlijk eten op Kreta

Krettenaren staan bekend om hun gastvrijheid en lekker eten. Trek de bergen in, zoek een gezellige taverna en bestel verschillende kleine gerechten van lokale ingrediënten om te delen.

Meer lezen

Griekse meze

Geen vakantie in Griekenland is compleet zonder Griekse meze, kleine hapjes die in tavernes, restaurants en ouzerieën worden geserveerd met wijn, ouzo, tsipouro of retsina.

Meer lezen

Het Griekse witte goud

Feta is bijna synoniem met Griekenland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 700 voor Christus. Weet jij op welke dag we Fetakaasdag vieren en waar de naam feta vandaan komt?

Meer lezen

Recepten

Als het verlangen te groot is - gooi een gerecht in elkaar en geniet thuis!

Shrimp saganaki

Garnalen saganaki is een klassiek Grieks gerecht met tomaten, garnalen en feta in een heerlijke combinatie. Het recept vind je hier!

Meer lezen

Olijf tapenade

Olijventapenade is een zoete lekkernij in Griekenland en wordt vaak geserveerd met brood. Wil je thuis een Griekse olijventapenade maken? Hier is een klassiek recept!

Meer lezen

Recept voor Stifado

Een rijke en smaakvolle Griekse stoofpot met rundvlees, uien, cognac, laurier en nootmuskaat. Serveer met gekookte of gebakken aardappelen. Bereid de stoofpot een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Meer lezen

Recept voor Moussaka

Een Griekse favoriet met lamsvlees en aubergine. Moussaka kan op verschillende manieren worden bereid en vaak hebben de Grieken zelf een geheim ingrediënt of speciale truc om hun moussaka extra lekker te maken. Vegetarisch is de moussaka net zo lekker!

Meer lezen

Recept voor Kleftiko

Kleftiko is een stevige Griekse lamsstoofschotel die beter wordt naarmate hij langer en langzamer kookt.

Meer lezen
Tapasplank

De perfecte tapasplank

Tapas! De perfecte vrijdagmaaltijd waarbij je gewoon een heleboel kleine dingen klaarzet en iedereen kan kiezen wat hij lekker vindt. Het meeste kun je kant-en-klaar kopen en de rest kun je gemakkelijk zelf samenstellen voordat de gasten arriveren. De enige beperking is je verbeelding! 

Hier zijn wat tips over wat de perfecte tapasplank moet bevatten

  • Olijven
  • Verschillende soorten kaas
  • Luchtgedroogde ham 
  • Dun gesneden chorizo of andere sterke worst
  • Crackers en goed brood
  • Mixen van verschillende soorten (kant-en-klaar kopen of zelf maken) 
  • Pimentos de padron (snel gebakken in olie en bestrooid met vlokzout) 
  • Cocktail tomaten
  • In knoflook en chilipeper gebakken garnalen

Eetsmakelijk!

 

 

 

Kroatische pannenkoeken

Palacinke - Kroatische pannenkoeken

Palacinke is een dunne crêpe-achtige versie van pannenkoeken. De smaak is ongeveer hetzelfde als gewone pannenkoeken en je kunt ze vullen met wat je maar lekker vindt. Eet ze als hoofdgerecht of als dessert.

3,5 dl melk
1,5 dl koolzuurhoudend water
2 eieren
4 dl bloem
1 theelepel vanillesuiker
1 el suiker
0,5 theelepel zout

De bovenstaande portie maakt ongeveer 15 pannenkoeken. Vul ze met wat je maar lekker vindt. Als toetje kunnen aardbeien en nutella heerlijk zijn.

Lekker!

 


Vind jouw reis