Recept voor Spanakopita - spinazietaart met fetakaas
1 kg spinazie
500 g feta
1 gele ui
1 bosje dille
4 eieren
100 g boter
50 g extra vierge olijfolie
1 pak filodeeg
zout, peper
Doe het volgende:
Snijd de spinazie en de ui fijn en bak ze in olie. Haal de pan van het vuur. Voeg de feta, gehakte dille en het ei toe. Roer snel door elkaar. Vet een grote ovenschaal in en leg twee vellen filodeeg in de bodem. Bestrijk de vellen met een beetje gesmolten boter en voeg dan wat van de vulling toe (zodat het de vellen bedekt). Leg er 3 vellen filodeeg op, bestrijk ze met gesmolten boter en dan nog wat van de vulling. Herhaal dit tot de vulling op is. Werk af met 2-3 vellen filodeeg, gesmolten boter en een beetje zout. Koel ongeveer 1 uur. Markeer met een scherp mes vierkantjes in het deeg. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven, 175°C. Laat de taart even staan voor het opdienen. Serveer met tzatziki en een Griekse salade. Ook lekker als voorgerecht of op een buffettafel.
Recept van Dimitri Alexiadis.