Wat gebeurt er deze zomer in de omgeving van Epirus?

Naast alles wat er in de omgeving van Epirus te ontdekken valt, willen we je graag een aantal evenementen voorstellen die in de zomer in de omgeving van Epirus plaatsvinden en die je niet mag missen. De meeste evenementen zijn gratis, dus maak van de gelegenheid gebruik om iets nieuws en anders te ervaren!

De meeste evenementen hebben nog geen data voor de zomer van 2022. We zullen de site bijwerken zodra de datum is bevestigd.

COMPETITIES/SPORTEVENEMENTEN

EVENEMENT DATUM PLAATS AFSTAND/KOERS ACCOMMODATIE OP DE BESTEMMING GOED OM TE WETEN

 

 
Souli run  - Souli, Paramythia Trail running 10km - 600m height Bekijk onze hotels in Parga, Ammoudia of Sivota   LEES VERDER  
Zagori mountain running 22–24 juli Epirus Trail running - 80km - 44km - 21km and 10km. Bekijk onze hotels in Parga, Ammoudia of Sivota Gesponsord door The North Face LEES VERDER  
Ioannina lake run 17–18 september Ioannina 30 km, 10km, 5km Zagoria   LEES VERDER  
Ursa trail 28 mei Metsovo, Ioannina Ultra marathon 100km - 40km - 21km - 11km Bekijk onze hotels in Parga, Ammoudia of Sivota Grote hoogteverschillen LEES VERDER  
Olympus marathon 25 juni Litochoro Olympus marathon Bekijk onze hotels in Parga of Ammoudia   LEES VERDER  
               

 

*OPMERKING! Transfers van en naar de wedstrijd/evenement regel je zelf.

Museum i Epirus

Museum dat je niet mag missen

Er zijn verschillende spannende musea in de omgeving van Epirus. Verschillende ervan zijn gratis te bezoeken, dus waarom zou u tijdens uw vakantie in Epirus geen museumbezoek brengen?

Ali Pasha-museum, Ioannina. Museum over het leven van de heerser Ali Pasha, met sieraden, kleding en schatten uit het toenmalige Griekenland.

Zilversmeedmuseum, Ioannina. Museum voor zilversmeedkunst met verschillende prachtige sieraden.

Volkskunstmuseum Tossizza Mansion, Metsovo. Bezoek een traditioneel 19e-eeuws herenhuis, ingericht in historische stijl met lokale ambachten, houtsnijwerk, handgeweven tapijten, traditionele kostuums, collecties sieraden, brons en zilver, zwaarden en geweren. Het museum bevat ook een zeldzame collectie Byzantijnse iconen. Op de derde verdieping kunt u het appartement Averoff-Tossizza van Evangelo bezoeken.

Nicopolis-museum, Preveza. Dit museum vertelt het verhaal van Nicopolis, een oude stad gebouwd in 31 voor Christus. van Octavius. Nicopolis betekent de stad van de overwinning en ligt net buiten Preveza.

Averoff-galerij, Metsovo. Een museum voor moderne Griekse kunst. De permanente tentoonstelling toont een selectie van 250 schilderijen, tekeningen, sculpturen en gravures van de belangrijkste Griekse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Archeologisch Museum van Ioannina, Ioannina. Een museum over de Griekse beschaving in Ioannina, met zowel oude kunst als moderne sculpturen.

Archeologisch Museum van Igoumenitsa, Igoumenitsa. De geschiedenis van Thesprotia, zowel een permanente tentoonstelling als periodieke tentoonstellingen van moderne kunst en foto's van Igoumenitsa vandaag.

Historisch Museum van Ioannina Kerk Nikolaou, Ioannina. Lokale geschiedenis van Ioannina en mensen die in de 19e en 20e eeuw in de regio woonden. De collectie bestaat uit meer dan 600 unieke items uit de Griekse, joodse en moslimgemeenschappen van Ioannina.

Gemeentelijk etnografisch museum van Ioannina, Ioannina. Artefacten van de drie religieuze groepen die vóór 1913 de bevolking van Ioannina vormden: christenen, moslims en joden. Gelegen in een voormalige moskee.

Klooster van Agiou Nikolaou, Metsovo. Een klooster op een heuvel met een prachtige kapel en muurschilderingen. Bovenaan is er een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de vallei.

Matfestival i Epirus

Eetfestivals - proef lokale specialiteiten

Mis deze zomer een bezoek aan een van de eetfestivals van Epirus niet. Proef opwindend eten en drinken, meng je onder de lokale bevolking en neem specialiteiten uit de regio Epirus mee naar huis!

 • Sardine Festival. Wordt meestal gehouden in augustus en duurt 1 week in Preveza. Vrij.
 • Olijfolie Festival. Wordt meestal gehouden in augustus en duurt 1 week in Parga. Vrij.
Sportaktiviteter i Epirus

Voor wie een actieve vakantie wil

In Epirus zijn de mogelijkheden om actief te worden groot. De natuur is magisch en de omstandigheden om te fietsen, wandelen en wandelen zijn perfect met vele uitstekende paden.

 • Ontdek wandelen en fietsen in de regio Epirus;
 • Wandelen in Parga
 • Wandeltocht - Wandeltocht in het Pindusgebergte
 • Wandelexcursie - Wandeling naar het strand van Lichnos
 • Fietsen in Parga (landweg)
 • Fietsen in Sivota (landweg)
 • Activiteiten in Tzoumerka in Zagoria;
 • Wildwaterraften
 • Canyoning
 • Kajak
 • Abseilen
 • Paragliden
 • Rijden
Religiösa högtider i Epirus

Vier de religieuze feestdagen met de lokale bevolking

Er valt altijd wat te vieren! Veel van de vieringen beginnen met een processie waarin een heilige icoon door het dorp wordt gedragen. Daarna beginnen de festiviteiten met eten, drinken en dansen.

Hier zijn enkele van de festivals die in Epirus worden gevierd:

In juni -St. Giannis Labathiaris, Parga

In juli -St. Paraskevi, Plataria

I augustus - De gedaanteverandering van de Heiland, Parga

I augustus - Mariadag, Parga


Vind jouw reis