Beoordelingen van klanten over Golden Bay

De beoordelingen zijn gebaseerd op de bijdragen van individuele reizigers op TripAdvisor (consumentensite voor reizen en hotels). Deze reizigers kunnen met een andere aanbieder of individueel hebben gereisd. Apollo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud of beoordelingen.


Gemiddelde beoordelingen

  • 4/5 Locatie
  • 3,5/5 Slaapkwaliteit
  • 4/5 Kamers
  • 3,5/5 Service
  • 4/5 Prijs/kwaliteit
  • 4/5 Hygiëne

75% van de reizigers beveelt dit aan

63 beoordelingen
Uitstekend
 
22
Zeer goed
 
20
Goed
 
12
Minder goed
 
3
Onvoldoende
 
6

5 laatste beoordelingen

22-5-2023

door Tiny M Budel, Nederland

Fijne locatie!

Fijn appartement, wij komer er al jaren! Voelt iedere keer weer als thuiskomen schoon... vriendelijke eigenaar en personeel. Alle dagen komen ze poetsen, schone handdoeken en bedlinnen. Goede bedden. Prijs kwaliteit.... goed!

 
1-1-2023

door SANDRAENGUIDO Amsterdam, Nederland

Verschrikkelijk horror bay

-25, arrogante kwast die je uit het appartement gooit als je komt klagen over dat er geen warm water is, geen WiFi, harde bedden, behalve als je even upgrade. Jaja oplichters, nooit meer. Daarbuiten was het hele gebeuren erg intimiderend.

 
27-9-2022

door SANDRAENGUIDO Amsterdam, Nederland

VERSCHRIKKELIJK

Teveel om op te noemen, geen warm water, slechte WiFi, service 0,0. Als je klaagt wordt je eruit gezet, dat is ons overkomen.NIET HIERHEEN GAAN. Via TUI geboekt, slechtste maatschappij, laat je zo vallen. Tui geloofde de eigenaar, geen hoor en wederhoor. Wij hebben getuigen, maar je wordt al veroordeeld en we mogen ook niet meer met de transfer mee naar vliegveld. Werden uitgezet in de avond en in de regen, zoek het maar uit, contractbreuk van onze zijde, hoe dan? Gelukkig goed hotel ernaast gevonden, Triton hotel alle lof voor Manos, heeft ons gerustgesteld en een mooie kamer gegeven met warm water. Mijn vrouw heeft haar haar laten wassen bij een lokale kapper. Nu afwachten hoe de terugreis verloopt. Onze vakantie is verpest, buiten de extra kosten die we hebben moeten maken, loopt dit toch als rode draad door je vakantie. Fly TUI, never and never again.

 
10-7-2022

door Y6547WUpatriciat Den Haag, Nederland

Prima hotel.

Fijn familie hotel, en goede service. Aardig en behulpzaam. We verbleven 11 nachten en hadden eerst een 1 kamer appartement maar die hebben we kunnen om boeken naar een twee kamer appartement wat net even wat ruimer was. De douche was hier ook beter. De bedden waren iets hard maar prima om 11 nachten op te slapen. Hotel is centraal gelegen en je bent overal zo. Daarbij heb je geen last van dronken Engelse en is het in de avond rustig. We hadden logies ontbijt als verzorging en dat was fijn. Eten was lekker en gevarieerd. Als je niet van extreme luxe houdt is dit een aanrader om te verblijven.

 
4-11-2019

door gijs53 Lelystad, Nederland

Mooi gelegen, maar ......

Verouderde appartementen, waar een deel van de toegezegde voorzieningen ontbreekt. Wij hadden geen oventje, föhn en koffiezetapparaat. Kookvoorziening bestond uit een grote plaat en een miniplaatje van 7 cm. Niet op te koken. Tweederde van de tijd was het douchewater niet warm, vaak zelfs niet lauw. Matige service en een arrogante receptionist die niet met kritische vragen kan omgaan. Airco aanwezig, maar tegen betaling €6 per dag. Daarentegen prima Wifi, mooie ligging, beplanting en mooi zwembad van beperkte omvang.