Buitenleven in Palma de Mallorca

Nachtleven in Palma

Of je nu wilt gaan dansen of gewoon een verfrissend drankje wilt drinken met een prachtig uitzicht, de stad Palma levert het. Hier kun je luisteren naar jazz met je glas wijn, of nippen aan een drankje in een grote villa. We hebben hieronder een paar favorieten op een rijtje gezet.

Bars op het dak in Palma

Een verborgen juweeltje is de bar op het dak van het boetiekhotel Can Alomar, genaamd The Solarium Terrace. Gelegen net boven een van de drukste straten van Palma, weet het toch een harmonieuze oase midden in de stad te zijn. Als je in de lente, zomer of herfst in Palma bent, word je omringd door de boomtoppen van de Platero-boomsoorten, die de Passeig Del Born beneden statig omlijsten. Adres: Carrer de Sant Feliu 1.

Een andere populaire bar op het dak is de Hostal Cubas Sky Bar hotel. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de haven, de Middellandse Zee en de stad Palma. Van maart tot november is de bar op het dak geopend voor wie zin heeft in een cocktail "met uitzicht". Adres: Carrer de Sant Magí 1.

Het beste uitzicht van Palma is vanuit het restaurant Es Baluard, dat bij het gelijknamige kunstmuseum hoort. Het grote terras biedt plaats aan velen en kijkt uit over de kathedraal van Palma, het kasteel Bellver en de haven - magisch 's nachts! Het restaurant is geopend van 10.00 tot 24.00 uur. Adres: Plaça de la Porta de Santa Catalina 10.

Bar Abaco - het best bewaarde geheim van Palma

De grote houten deur die leidt naar Palma's Bar Abaco is gemakkelijk te missen. Maar als je eenmaal binnen de grote poort stapt, wacht je een bar zoals de meeste ter wereld. Overal branden kaarsen in grote kandelaars, uit de luidsprekers klinkt klassieke muziek en overal in de kamer liggen grote trossen fruit. Het barpersoneel zijn statige heren die de indruk wekken hun hele leven in deze bar te hebben gewerkt. In de zomer is de binnenplaats van de Abaco open, met tjilpende vogels, een fontein en beelden. Een drankje kost hier misschien een fortuin, maar Bar Abaco is een must in Palma! Adres: Calle San Juan 1.

Wijn van de tap - Wineing

Een restaurant en bar die echt anders aanvoelt dan onze Zweedse normen is Wineing in het centrum van Palma. De muren zijn bekleed met flessen in wijnproefmachines. Je kunt kiezen uit een vijftigtal wijnen en kiezen tussen het proberen van een slokje, glas of meer. Perfect voor de wijnkenner, of precies iedereen die zin heeft in een goed glas wijn - rood, wit, rosé of bubbels. Adres: Calle Apuntadores 24.

Bar Abaco in Palma

Vind jouw reis