Oude kleren en meer Canarisch eten
Potaje canario is een stevige vlees- en groentesoep, vaak bestaande uit spaghetti, kool, erwten, wortelen en verschillende stukjes vlees. Een spannend culinair avontuur!
"Oude kleren" smaken heerlijk! Ropa vieja, wat oude kleren betekent, is een buitengewoon lekkere Spaanse stoofpot en een waar culinair hoogstandje. Het gerecht wordt gemaakt van vlees, kikkererwten, paprika's, uien, gebakken aardappelen en een scheutje wijn. Canariërs eten traditioneel elke zondag ropa vieja.
Gofio is een ander bekend Canarisch gerecht en bestaat uit geroosterd en grof gemalen maïs-, gerst- of tarwemeel, dat op verschillende manieren wordt gebruikt. Het wordt gebruikt om op een banaan te strooien, als ontbijtgranen met melk, voor de avondmaaltijd gemengd in een soep of als puur accessoire en aanvulling op voedsel.
Chopitos, calamares, pulpo frito... Er zijn vele namen. Op de Canarische Eilanden is inktvis een geliefde delicatesse! Hier kun je zowat alle soorten inktvis proberen die er zijn. Vergeet eerdere ervaringen met kauwerige, gefrituurde calamares. Dit is iets heel anders.
Potaje canario is een stevige vlees- en groentesoep, vaak bestaande uit spaghetti, kool, erwten, wortelen en verschillende stukjes vlees. Een spannend culinair avontuur!
"Oude kleren" smaken heerlijk! Ropa vieja, wat oude kleren betekent, is een buitengewoon lekkere Spaanse stoofpot en een waar culinair hoogstandje. Het gerecht wordt gemaakt van vlees, kikkererwten, paprika's, uien, gebakken aardappelen en een scheutje wijn. Canariërs eten traditioneel elke zondag ropa vieja.
Gofio is een ander bekend Canarisch gerecht en bestaat uit geroosterd en grof gemalen maïs-, gerst- of tarwemeel, dat op verschillende manieren wordt gebruikt. Het wordt gebruikt om op een banaan te strooien, als ontbijtgranen met melk, voor de avondmaaltijd gemengd in een soep of als puur accessoire en aanvulling op voedsel.
Chopitos, calamares, pulpo frito... Er zijn vele namen. Op de Canarische Eilanden is inktvis een geliefde delicatesse! Hier kun je zowat alle soorten inktvis proberen die er zijn. Vergeet eerdere ervaringen met kauwerige, gefrituurde calamares. Dit is iets heel anders.
Sangría
Een ander drankje dat het proberen waard is, is natuurlijk de Spaanse nationale drank sangría. Eigenlijk bestaat er geen algemeen recept; elk restaurant heeft zijn eigen geheime recept. Maar de sangría moet rode wijn, brandewijn, mineraalwater, citroen, ijs en suiker bevatten. Het drankje is verfrissend en een populaire keuze op Tenerife!
Café con leche condensada en andere koffie
Eenmaal op Tenerife moet je zeker een café con leche condensada proberen bij je maaltijd. Het drankje bestaat uit een enkele of dubbele espresso geserveerd in een klein glas waarvan de bodem is gevuld met gecondenseerde melk (d.w.z. zoet, boterachtig en romig van textuur en smaak). Geniet ervan!
Een andere hete tip is de Spaanse cortado, de favoriete koffie van de Spanjaarden zelf. Het is als een espresso met een scheutje melk. Wie liever zwarte koffie drinkt, bestelt een café sólo, en wie zijn koffie graag met melk drinkt, bestelt een café con leche. Zweedse koffie kan moeilijk te vinden zijn, maar café filter is een gewone gebrouwen koffie en komt het dichtst in de buurt.