Yoga training & bewegingsweek met Helle Vinther

Welkom bij een trainingsweek met Helle Vinther. Een week met een breed scala aan oefeningen en bewegingen, van functionele krachttraining en hoge hartslag tot vloeiende speelse yogalessen en lange rustige stretches. Helle heeft een over het algemeen speelse benadering van lichaamsbeweging, maar dat betekent niet dat het minder moeilijk of uitdagend is. Je wordt uitgedaagd en misschien probeer je nieuwe oefeningen die je nog nooit eerder hebt gedaan.

Er is plaats voor iedereen en alle passen zijn op maat te maken. Je krijgt de kans om door beweging je lichaam te leren kennen, of dat nu in een snel of langzaam tempo is. Bewegen is goed voor lichaam en geest, je wordt er blij van, dus doe mee en laten we samen bewegen!


Lesbeschrijving

Vinyasa Yoga (klassiek) zijn klassieke yogahoudingen met vloeiende bewegingen. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga die plaatsvindt in kleine, kortere reeksen. Er is zowel aandacht voor de yogahoudingen, maar ook voor de overgang van de ene naar de andere yogahouding. Elementen van kracht, ademhaling en balans worden geïmplementeerd.

Slow Flow (Sunrise) is een yogales met rustige en langzame bewegingen om de dag te beginnen. Deze les is voor jou die je lichaam in alle rust wakker moet maken voor een nieuwe dag vol beweging.

Slow Flow (Zonsondergang) is een les voor diegenen die de dag willen eindigen met zachte bewegingen en tot rust willen komen voor het slapengaan. De les bestaat uit langzame zachte bewegingen en ademhalingsoefeningen die je zenuwstelsel kalmeren en je voorbereiden op rust.

Playfull Vinyasa is geïnspireerd door klassieke vinyasa yoga. We combineren beweging en ademhaling door middel van kleine yogareeksen maar met iets meer speelse elementen. Er zal de mogelijkheid zijn om inversies en armbalansen te oefenen (het is geen vereiste). Deze les is voor jou die jezelf wil uitdagen door een speelse benadering van de wereld van yoga.

Vinyasa kracht is geïnspireerd door klassieke vinyasa yoga, maar met wat meer krachtelementen in deze les. Het kan zijn dat elementen uit de functionele training in een yogasequentie worden verwerkt, of dat een houding wat langer wordt vastgehouden.

Yin Yoga is een zeer rustige vorm van yoga waarbij we diep passief stretchen. We blijven tussen de 2-10 minuten in de houdingen om dieper in het bindweefsel te werken. We oefenen en door aanwezigheid te ontspannen en over te geven in lichaam en geest. Op deze manier werken we aan het creëren van ruimte in het bindweefsel, wat het op den duur sterker maakt en blessurepreventief kan werken voor pezen en gewrichten. Yin yoga kan voor sommigen uitdagend zijn en voor anderen meditatief. Het kan ook van dag tot dag verschillen. Maar het is een geweldige kans om gewoon op de pauzeknop van de buitenwereld te drukken en rust in je eigen lichaam te vinden.

TRX is een functionele training waar iedereen aan mee kan doen. We trainen in TRX, een trainingstool met verstelbare bandjes, waarbij je lichaamsgewicht de weerstand wordt in de training. We werken met of tegen de zwaartekracht in verschillende houdingen waarbij je kracht, lenigheid, balans en fitheid traint. We werken met het hele lichaam en je kunt de banden altijd aanpassen aan het niveau.

Kracht en lichaamsgewicht is voor degenen die het hele lichaam willen trainen zonder het gebruik van apparatuur. De trainingen zullen van tijd tot tijd variëren, maar we behandelen het hele lichaam met een mix van basisoefeningen en combinatieoefeningen die meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen.

HIIT (High Intensity Interval Training) is voor degenen die een korte en intense sessie willen waarin je jezelf op elk niveau kunt pushen. De training vindt plaats in korte intervallen met explosieve oefeningen.

Cardio en uithoudingsvermogen trainen we trainen het uithoudingsvermogen door een mix van statische en dynamische oefeningen. Sommige oefeningen zullen met licht gewicht zijn, andere alleen met lichaamsgewicht. Het is een hoge intensiteit gedurende de hele les.

Functionele kern is voor degenen die hun kernspieren willen versterken. We trainen met een focus op het hebben van een sterke kern, we werken met de verschillende delen van de buikspieren en je hele rug die deel uitmaakt van je kernspieren. Een sterke core geeft je een goed uitgangspunt voor je dagelijkse bewegingen of je andere training.


Programma

De gastdocent geeft elke dag 2-3 lessen, met uitzondering van aankomst- en vertrekdagen. Het programma wordt ter plaatse gepresenteerd in een geregistreerd hotel


Hoe boek ik en hoeveel kost het?

Alle trainingen met onze gastinstructeurs zijn gratis voor degenen die tijdens de huidige week van de uitwedstrijd in het huidige hotel verblijven. Om te boeken, klikt u op de boekingslink aan de rechterkant en gaat u naar de huidige datum voor de trainingsweek, en boekt u gewoon uw reis zoals u gewend bent. Voor deelname aan de sessies is geen voorinschrijving nodig.

* Enkele lessen in het Playitas Resort vereisen een extra vergoeding. 

Info over de week

Prijs: Deelname aan de Guest Instructor Pass is gratis wanneer je een verblijf boekt in het betreffende hotel voor de betreffende week.

* Enkele lessen in het Playitas Resort vereisen een extra vergoeding.

Datum & hotel:

Vertrekplaats: verschillende luchthavens mogelijk tijdens het boeken.

Dit is inbegrepen:

  • Topklasse hotels en trainingsfaciliteiten
  • Trainen met Helle Vinther

Boek Playitas Resort

Vragen? Neem contact met ons op[email protected]


Over de instructeur

Helle Vinther woont in Aarhus en houdt van lichaamsbeweging en beweging en alle aspecten daarvan. Helle is gediplomeerd yogadocent, groepsinstructeur, personal trainer en gewoontecoach. Haar wens is om meer plezier in bewegen en bewegen te verspreiden in het dagelijks leven van mensen, maar ook om het toegankelijk en leuk te maken. Helle heeft meer dan 10 jaar ervaring in groepslessen, personal training en in totaal 500 uur yogatraining achter de rug, dus je bent in veilige handen als je deelneemt aan haar les.

Helle heeft in haar lesgeven een sterke focus op het makkelijk en toegankelijk maken van de training voor iedereen en heeft altijd een trucje of een alternatief paraat, mocht dat nodig zijn. De hoop is dat je met een goed gevoel in je lichaam en een glimlach op je gezicht de lessen van Helle verlaat. Bewegen en bewegen moet leuk zijn en je mag meedoen, gewoon zoals je bent. Helle hoopt iets van haar bewegingsplezier aan jou door te geven.

Zie meer van Helle via instagram

Over het hotel

Playitas Resort

Welkom in Playitas Resort - een van Europa's grootste sporthotels voor zowel doorsneejoggers als topsporters. Met meer dan een miljoen vierkante meter vol trainingsmogelijkheden is het geschikt voor zowel actieve gezinnen als stellen of alleenreizenden, jong of oud. Wat dacht je van het grootste fitnesscentrum van de Canarische Eilanden, tennisbanen, een fietscentrum met de nieuwste modellen, een olympisch 50-meterbad, een golfbaan met 18 holes en heel veel begeleide trainingssessies.

Lees meer over Playitas Resort