Padel op Sivota Retreat - powered by Playitas

De beste tips van een padelcoach

- hoe je je padelspel naar een hoger niveau tilt

Ben je verliefd geworden op de populaire padelsport? Dan ben je niet de enige. Apollo's padelinstructeur Jesper Bringert geeft hier een aantal tips over hoe je padel naar een hoger niveau kunt tillen.

Padel op Sivota Retreat - powered by Playitas

 • Denk na over de grip. Om het meeste uit je slagen te halen, is het belangrijkste hoe je je rack vasthoudt. De zogenaamde continentale greep is de basis van de sport en betekent in feite dat je hem moet vasthouden zoals je een hamer zou vasthouden. 
   
 • Beweeg naar voren. Positie in de baan is belangrijk. Bij padel gaat het erom dat je van de basispositie naar het net gaat. Hier kun je je tegenstander echt onder druk zetten. 

 

 • Blijf altijd een stap voor. Bereid de slag altijd voor voordat je slaat. Sta niet te wachten met het racket, maar plaats jezelf met snelle voeten waar je denkt dat de bal zal landen en breng het racket terug in afwachting van een slag. 
   
 • Buig je knieën. Om te voorkomen dat je te hoog in het schot komt, is het belangrijk om je knieën te buigen, vaak dieper dan je denkt.

 

Hotels met padelbanen

 

 • Doe het rustig aan. Veel mensen hebben vaak een te snel en stressvol tempo als ze padel spelen. Vergeet niet om je tempo aan te passen en te variëren en dat een rustig tempo vaak de voorkeur heeft boven een snel tempo. 
   
 • Speel buiten. Als je nog niet geprobeerd hebt om padel buiten te spelen, doe het dan! Het is ontspannend, heeft een lager geluidsniveau dan binnen en zorgt ook voor frisse lucht. 
   
 • Neem les. Zorg ervoor dat je al vroeg een basistechniek onder de knie krijgt van een coach. Volg af en toe een nieuwe les als je het gevoel hebt dat je je verder wilt ontwikkelen. Op die manier is er geen limiet aan hoe goed je kunt worden.
   
 • Ga op een padelweek. Een week naar het buitenland gaan en gericht spelen doet wonderen voor je ontwikkeling. Bovendien krijg je een heerlijk klimaat, lekker eten en drinken en kun je elke sessie afsluiten met een duik in een kristalheldere Middellandse Zee. 

 


Hier kun je padel spelen met een padelcoach

apollo sports
Levante – powered by Playitas
Hier is Sports Inclusive inbegrepen

Levante – powered by Playitas

apollo sports
Playitas Resort
Sport-, vakantie- en trainingsparadijs

Playitas Resort


Meer hotels met padelbanen

Deze hotels hebben padelbanen voor je eigen gebruik tijdens je vakantie, we kunnen de organisatie van toernooien en groepsspellen met andere gasten zoals aangeboden door onze Powered by Playitas hotels niet garanderen.

apollo sports
Lyttos Beach
Veel en goede sportfaciliteiten

Lyttos Beach


Apollo Sports - sporthotels voor iedereen

Lees hier verder voor een overzicht van al onze sporthotels.

Apollo Sports – Sport- en trainingshotels

Apollo heeft een toonaangevend aanbod van sportvakanties en sporthotels met alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie.

Alle sport- en trainingshotels bekijken

Sportreizen met Apollo Sports

Wij hebben het grootste aanbod sportreizen en trainingskampen van Nederland, geschikt voor iedereen: van doorsneejoggers tot topsporters.

Alle sportreizen bekijken

Trainingskalender

Onze trainingsweken zijn geschikt als je je wilt richten op je favoriete activiteit of sport, om je techniek te verfijnen en om samen met anderen te trainen.

Alle sporthotels bekijken

Vind jouw reis