Kite- en windsurfen op Lefkas

Kite- en windsurfen op Lefkas

Op Lefkas zijn watersporten aan de orde van de dag. Wind- en kitesurfers uit de hele wereld komen hier om te trainen en de uitdagende golven onder de knie te krijgen. De stranden van Lefkas staan in veel top 10 lijsten van de beste surfstranden ter wereld. De wind is sterk, warm en absoluut geweldig voor surfers. Ze zijn overwegend westelijk en noordwestelijk, en waaien elke dag op bijna exact dezelfde tijd - van de vroege ochtend tot de late middag.

Windsurfen in Lefkas

De 2 beste surfstranden

Er zijn twee stranden in het bijzonder die populaire surfplekken zijn op Lefkas.

  1. Vassiliki in het zuiden van Lefkas is bijzonder geschikt voor windsurfen.
  2. Agios Ioannis in het noorden, waar vooral kitesurfers rondhangen.
Milos Beach op Lefkas

Voor gevorderden en beginners

Vlak naast Agios Ioannis ligt het strand van Milos, dat ook populair is bij kitesurfers. De Kite Surf Open wordt hier gehouden. Omdat de wind hier sterker is en de golven breken, is het strand beter geschikt voor gevorderde kitesurfers. Als je een beginner bent, is het zanderige Agios Nikolaos geschikter, omdat de wind hier niet zo sterk is.

Alltid nära till surf

Altijd dicht bij de zee

Lefkas is een relatief klein eiland, dus je verblijft altijd in de buurt van geweldige surfstranden. Als je in Nidri verblijft, is het ongeveer 25 minuten naar zowel Vassiliki als Agios Ioannis. Als je tijdens je vakantie alleen maar wilt surfen, zonnen en chillen op het strand, kun je altijd kiezen voor een hotel in Vassiliki. Agios Nikolaos ligt over de brug op het vasteland, ongeveer 20 minuten rijden van Lefkas-stad.


Vind jouw reis