Feiten over Lefkas

Transfer:

Vanaf de luchthaven Preveza-Aktion op het vasteland met de bus naar Nidri, Pergiali ongeveer 1 uur en naar Ligia, Nikiana ongeveer 45 minuten, Vassiliki ongeveer 1 uur en 30 minuten. De transfer is meestal zonder personeel van Apollo.

Stranden:

Lefkas wordt omzoomd door een groot aantal mooie stranden midden in de natuur, waar vele aan de westkust volledig verlaten kunnen zijn. Deze stranden behoren tot de mooiste van Europa en er zijn gezellige strandtenten waar je een lichte lunch kunt halen of van een drankje kunt genieten. Langs de oostkust zijn meer voorzieningen op de stranden en zijn er ook watersportfaciliteiten, voornamelijk in Nidri (zand-/kiezelstrand). De meeste stranden bestaan uit stenen, daarom zijn waterschoenen aan te raden.

Vermaak:

Nidri heeft het meest uitgebreide en misschien wel het beste nachtleven op Lefkas tijdens het hoogseizoen. In Lefkas-stad moet je aan de kade in het westen zijn, waar je een speciale barstraat vindt. Vassiliki heeft ook een leuk nachtleven te bieden.

Communicatie:

Op het eiland rijden lokale bussen naar de meeste grotere plaatsen. In Ligia en Nidri is het mogelijk om een auto, motor, brommer of fiets te huren. Omdat Lefkas een busverbinding heeft met het vasteland, is het bootverkeer niet zo uitgebreid als op andere eilanden. Maar er zijn regelmatige bootverbindingen met Ithaka en Kefalonia en je kunt met de boot op allerlei excursies naar de omliggende eilandjes.

Activiteiten:

Mogelijkheden om te duiken. Watersporten op de grotere stranden.

Goed om te weten:

Evt. kosten voor airconditioning en kluisjes betaal je rechtstreeks aan het hotel.