Kruiden op de markt in Egypte

Waarde voor je geld in Hurghada

Hurghada is een betaalbare bestemming en er zijn veel mooie souvenirs om mee naar huis te nemen. Bezoek de markt en ontdek handgemaakte vaten, katoen, papyrus en parfums. Maak van de gelegenheid gebruik om een duikbrevet te halen of je vaardigheden te ontwikkelen. Bekijk onze betaalbare tips!

Reistips Hurghada

Ga naar de markt

In El Dahar, de oude stad van Hurghada, kun je het plaatselijke dagelijkse leven ervaren en kruiden, fruit, kleding, lampen en nog veel meer kopen. Egyptisch katoen of papyrus is een geweldig souvenir om mee naar huis te nemen.

Land van parfums

Parfums hebben altijd een grote rol gespeeld in Egypte. In het Egypte van de farao's werd parfum gebruikt als wierook of voor lekkere geuren in crèmes en oliën, zowel in een persoonlijke als in een religieuze context. Er zijn bijvoorbeeld recipiënten van albaststeen met parfum gevonden in Egyptische graven. Tegenwoordig zijn er veel kleine parfumwinkeltjes in Hurghada waar je de geuren kunt uitproberen die bij je persoonlijkheid en stijl passen. Het is ook mogelijk om je eigen parfum te mengen en een mooi bijpassend flesje te kiezen.

Markt in Hurghada

Handgemaakte vaten

In Hurghada vind je zowel op markten als in de kleine winkeltjes langs Sheraton road heel veel mooi handgemaakt servies. Soms is het zelfs mogelijk om er zelf een te ontwerpen met je eigen patronen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld je naam in Arabische tekst op het vat schrijven.

Duikcertificaten

De Rode Zee onder de oppervlakte is een ervaring die je niet mag missen in Egypte. In het kristalheldere water leven allerlei prachtige dieren zoals koralen, kleurrijke vissen, dolfijnen en schildpadden. Je kunt de koraalriffen verkennen tijdens een snorkeltrip, maar als je dieper in de wondere onderwaterwereld wilt duiken, is duiken de beste optie.


Tips & Inspiratie

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Alle reistips voor Egypte

Lees onze reistips voor Egypte, vind je favoriete plek op Egypte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Al onze reistips voor Albaniƫ bekijken

Egypte

  • Betaalbare en zonnige vakanties met eersteklas hotels
  • Wereldberoemde bezienswaardigheden en spannende excursies
  • Duik- en snorkelparadijs in Hurghada
Bekijk alle reizen naar Egypte

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips en aanbiedingen voor je volgende reis.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Vind jouw reis


Vind jouw reis