Bra att veta om resmål

Goed om te weten over de bestemming

Hier vind je informatie die nuttig kan zijn om bij te houden over jouw bestemming. Ontdek bijvoorbeeld de verschillen tussen het voor- en naseizoen.

Dieren en insecten

Muggen, mieren, vliegen en kakkerlakken kunnen voorkomen. In de meeste apotheken en supermarkten zijn doeltreffende middelen verkrijgbaar als je problemen hebt. Denk eraan geen voedsel in de kamer achter te laten om deze problemen te verminderen. Neem contact op met onze reisleiding of het hotelpersoneel voor informatie over waar je insectenwerende middelen kunt krijgen.

Vaak ligt het hotel in een landelijke omgeving. Dit betekent dat in de nabije omgeving ezels, schapen, hanen en andere dieren kunnen verblijven. Katten en honden lopen op veel bestemmingen vaak los.

Voor- en naseizoen

De aard van de bestemming kan variëren, afhankelijk van de timing van je reis. Eén ding is over het algemeen waar: in het voor- en naseizoen zijn zelfs de drukke bestemmingen rustig en in het hoogseizoen zijn de rustige bestemmingen druk.

In het hoogseizoen bieden de bestemmingen een breed scala aan entertainment en activiteiten. De service in hotels en restaurants kan als stressvol worden ervaren. In de rest van het jaar is de service meestal meer ontspannen, maar sommige eet- en uitgaansgelegenheden kunnen dan gesloten zijn. De verhuur van ligstoelen is aan het begin en einde van het seizoen niet altijd beschikbaar. Tijdens de rustigere periode kunnen er ook beperkingen zijn op het excursieprogramma als gevolg van weersomstandigheden of een laag aantal deelnemers.

Storingen/Bouwwerkzaamheden

Wanneer wij andere landen bezoeken, zijn wij de gasten en daarom is het aan ons om ons aan te passen. Zowel in de grote als in de kleine bestemmingen gaat het dagelijks leven ook tijdens het toeristenseizoen gewoon door. Restaurants en clubs blijven open tot middernacht, soms langer. De vuilniswagen maakt zijn vroege ochtendronde. Het lokale verkeer gaat altijd door en neemt op bepaalde momenten toe. In sommige landen wordt het in de vroege namiddag rustiger tijdens de siësta. Luide muziek, verkeer en ander geluid buiten het hotel wordt gecontroleerd door de lokale autoriteiten en valt buiten Apollo's controle.

Als je tijdens je vakantie verzekerd wilt zijn van rust, kies dan een hotel dat volgens de hotelbeschrijving een rustige ligging heeft en buiten de bebouwde kom ligt. De meeste hotels hebben eenvoudige regels om het iedereen naar de zin te maken, maar soms is er helaas hinder van andere hotelgasten. Het Apollo personeel zal je helpen om met eventuele storende medereizigers te praten als je hen dat laat weten. Reparaties en onderhoud van zwembaden vinden bijvoorbeeld regelmatig plaats. In de omgeving van het hotel kunnen bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Dit kunnen wij niet controleren, maar in geval van storingen zullen wij uiteraard ons best doen om de overlast te beperken.

Timeshare

Je moet uitkijken voor min of meer malafide timeshare verkopers op de bestemming. Wij waarschuwen tegen het maken van bindende afspraken of het uitvoeren van deelbetalingen. Apollo heeft niets te maken met dit soort zaken.
 
Lees meer over timeshare bij ECC Nederland